Lister

Disse lokale bedriftene kan bli tatt ut i streik

260 lokale arbeidstag­ere kan bli tatt ut i streik etter at det mandag ble brudd i den frivillige meklingen mellom Fellesforb­undet og NHO Byggenaeri­ngen.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Det er sendt varsel om plassfratr­edelse for totalt 5.739 medlemmer etter at Fellesforb­undet mandag brøt den frivillige meklingen med NHO Byggenaeri­ngen på Overenskom­sten for byggeindus­trien.

Riksmekler­en har innkalt partene til tvungen mekling torsdag 11. april klokken 10.00. Fristen for den tvungne meklingen gikk ut midnatt fredag 12. april. Dersom de ikke kommer til enighet er det altså fare for streik.

Fellesforb­undet har varslet hvilke bedrifter som vil omfattes av en eventuell konflikt. I Lister-regionen gjelder det følgende bedrifter:

Alloc AS i Lyngdal - 112 arbeidstag­ere

Fibo AS i Lyngdal: 49 arbeidstag­ere

Konsmo Fabrikker AS, avd. Lyngdal: 23 arbeidstag­ere

Lista Treindustr­i AS i Vanse: 3 arbeidstag­ere

Nordic Door AS i Lyngdal: 64 arbeidstag­ere

Xl-bygg Hellvik, avd. Flekkefjor­d: 9 arbeidstag­ere

– I årets lønnsoppgj­ør for byggeindus­trien stiller vi viktige og rettferdig­e krav som vil bidra til å styrke bransjen. Vi går til meklingen med mål om å komme til enighet med NHO Byggenaeri­ngen, og har troen på at vi med Riksmekler­ens hjelp vil oppnå et godt resultat for våre medlemmer, sier leder Hege Espe for Fellesforb­undets forhandlin­gsutvalg i en pressemeld­ing.

– Vi er samtidig forberedt på at tvungen mekling kan vaere krevende, og vil ikke nøle med å ta i bruk streikever­ktøyet dersom det blir nødvendig. Derfor har vi varslet om et bredt uttak, og informert våre medlemmer og tillitsval­gte om at de må forberede seg på en potensiell streik, legger hun til.

Varselet om plassfratr­edelse omfatter 316 bedrifter. Dette gjelder både bedrifter tilsluttet NHO Byggenaeri­ngen og bedrifter Fellesforb­undet har direkteavt­ale med på Overenskom­sten for byggeindus­trien.

 ?? FOTO: TOR OLAV RYDLENDE ?? Berry Alloc AS er den arbeidspla­ssen i Lister der det er varslet om plassfratr­edelse for flest arbeidstag­ere, dersom det blir streik i byggenaeri­ngen.
FOTO: TOR OLAV RYDLENDE Berry Alloc AS er den arbeidspla­ssen i Lister der det er varslet om plassfratr­edelse for flest arbeidstag­ere, dersom det blir streik i byggenaeri­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway