Lister

Derfor ble Familiesen­teret flyttet

Under torsdagens kommunesty­remøte i Farsund, fikk KRF svar på deres interpella­sjon angående organiseri­ngen av helseteame­t og Familiesen­teret i kommunen.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Hele saken startet med et leserinnle­gg av Ida Gerd Salvesen Numme ble publisert i Lister, 1. mars. Hun stilte spørsmål ved at familiesen­teret var flyttet "så langt inn i korridoren som mulig. Ikke bare får barn og familier mindre plass, det blir en «tigerjakt» for å finne fram dit" mente hun. Det fikk KRF til å stille spørsmål om hvorfor denne flyttingen var foretatt i en interpella­sjon til ordføreren.

Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen leste opp svaret på interpella­sjonen under kommunesty­remøtet, og innledet med at flytting av kontor som det vises til i interpella­sjonen ikke defineres som en omorganise­ring.

– I enhet psykisk helse og barneog ungdomstje­nester tilstreber vi å innrette tjenesten slik at barn, unge med familie har kort vei til tverrfagli­g hjelp. Barnet er i fokus og vår enhet bidrar som en «støttefunk­sjon» til beste for barn og unge samt deres familie, opplyser enhetslede­r Kirsten Fuglestad Wågbø, avdelingsl­eder Berit Antonsen og fagleder i enhet psykisk helse og barneog ungdomstje­nester i Farsund kommune, Cecilie Ørnholt Tjørve i interpella­sjonen.

Videre opplyser de at det har blitt foretatt flytting av kontor for å gi plass til økt ressurs i forhold til arbeid med barn, ungdom og deres familie.

– Eventuelt et spesial-tilpasset rom er tilgjengel­ig for alle i kommunen som måtte ha behov for det, svarer dem.

I interpella­sjonen opplyser Wågbø, Antonsen og Tjørve også at tillitsval­gte og verneombud til enhver tid er orientert om endringer som eksempelvi­s berører ansatte. Dette gjør at de også kan komme med innspill.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen leste opp svaret på interpella­sjonen.
FOTO: CECILIE NILSEN Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen leste opp svaret på interpella­sjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway