Lister

Kongeskipe­t kom plutselig på besøk

De få som var i Farsund sentrum tidlig lørdag morgen trodde knapt sine egne øyne da de oppdaget at kongeskipe­t «Norge» lå utenfor Farøy.

- TORREY ENOKSEN

– Jeg var hos bakeren for å handle brød, da jeg kikket ut havnen og så et skip som virket litt kjent. Det var spennende dette her, sier Leif Tore Hellang.

Få tilskuere

Litt før klokken 08.30 kunne de som hadde gnidd ut søvnen av øynene og hadde utsikt mot Håøy, se kongeskipe­t gli rolig inn mot Farsund havn.

Vekter Elin Salvesen sto klar på kaien til å ta imot deler av mannskapet som skulle i land.

Hun ville ikke kommentere hvorfor kongeskipe­t var en svipptur innom Farsund.

Fylkestur

Fredag ettermidda­g forlot kongeskipe­t havn i Oslo med kurs for Bergen. Etter det Lister forstår, var skipet under denne reisen innom noen havner for å sjekke forholdene i forbindels­e med at kongeparet i slutten av mai skal besøke flere steder i Agder og Rogaland når kongeparet skal gjennomfør­e en ny fylkestur.

Fylkesture­n vil starte i Froland 26. mai, og deretter i Åseral 27. mai. Etter det Lister erfarer skal kongeparet gå i land i Farsund før de blir fraktet til Åseral.

– Vi må innom for å rekognoser­e og se litt på denne bryggen med tanke på et besøk her i løpet av sommeren, sier nestkomman­derende på kongeskipe­t Norge, Fritdjof Jungeling.

Ingrid Fjellstad og Bård Larsen var på luftetur med hunden Frantin i Farsund sentrum da de fikk øye på kongeskipe­t.

– Vi var på tur og så kongeskipe­t komme inn. Det var et flott syn, sier Fjellstad.

Bekreftet av Statsforva­lteren

Ordfører i Farsund, Ingrid Williamsen bekrefter at Statsforva­lteren i Agder har signaliser­t at kongeparet skal besøke flere kommuner i Agder, deriblant Åseral, og at de skal benytte kongeskipe­t under reisen.

– Statsforva­lteren røpet seg under kommunesty­remøtet vi hadde torsdag. Det blir ikke noe offisielt besøk i Farsund, men skipet skal anløpe vår havn og kongeparet skal gå i land her før de reiser videre til Åseral. Det blir nok en liten markering her også, men vi ønsker ikke å ta vekk glansen fra det som skal skje i Åseral, sier ordføreren.

Det var spennende dette her.

Leif Tore Hellang

torrey@lister24.no

 ?? ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Kongeskipe­t «Norge» ble liggende utenfor Farøy i vel en time lørdag morgen før den fortsatte seilasen mot Bergen.
ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN Kongeskipe­t «Norge» ble liggende utenfor Farøy i vel en time lørdag morgen før den fortsatte seilasen mot Bergen.
 ?? ?? Mannskaper fra kongeskipe­t «Norge» gikk i land og inspiserte bryggene på Torvet i Farsund, sammen med vekter Elin Salvesen, med tanke på at kongeparet kan komme i land i Farsund i slutten av mai.
Mannskaper fra kongeskipe­t «Norge» gikk i land og inspiserte bryggene på Torvet i Farsund, sammen med vekter Elin Salvesen, med tanke på at kongeparet kan komme i land i Farsund i slutten av mai.
 ?? ?? Nestkomman­derende på kongeskipe­t «Norge», Fritdjof Jungeling, bekrefter at det planlegges tur til Farsund i slutten av mai.
Nestkomman­derende på kongeskipe­t «Norge», Fritdjof Jungeling, bekrefter at det planlegges tur til Farsund i slutten av mai.
 ?? ?? Leif Tore Hellang skulle bare handle brød hos bakeren da han lørdag morgen oppdaget kongeskipe­t utenfor Farøy.
Leif Tore Hellang skulle bare handle brød hos bakeren da han lørdag morgen oppdaget kongeskipe­t utenfor Farøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway