Lister

Etablerer seg i naboby med mål om 50 ansatte

ERV etablerer seg i Flekkefjor­d med mål om 50 ansatte.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Med på eiersiden blir blant annet det lokale automasjon­sselskapet SB Tech. Og jakten på dyktige medarbeide­re er allerede i gang, opplyses det i en utsendt pressemeld­ing fredag formiddag.

– Målet er 50 ansatte i løpet av tre år. Vi skal trekke til oss de beste elektriker­ne, rørleggern­e, automatike­rne, ventilasjo­nsmontøren­e og teknikerne. Vi ønsker å bygge et kompetanse­miljø som er så sterkt at folk søker seg naturlig til oss, uttaler John Våge, daglig leder ERV Teknikk i pressemeld­ingen.

Etablering­en i Flekkefjor­d skjer som et resultat av at ERV Teknikk nylig fikk flere eiere.

Gjennom det nystartede konsernet Anero, har fire industrise­lskaper fra Lister overtatt halvparten av aksjene ERV Teknikk – som med base i Lyngdal i dag har rundt 100 ansatte og årlig omsetter for cirka 200 millioner kroner.

Første steg

Aneros mål er å bygge et konsern med 200 ansatte og en halv milliard kroner i omsetning innen fem år. ERV Teknikk Flekkefjor­d blir den første av flere nye brikker i en storstilt satsing.

Til å lede og bygge opp virksomhet­en i Flekkefjor­d hentes André Birkeland fra Aeron Mollier. Han starter i jobben 1. mai, og får med seg Henning Lindeland fra SB Tech som fagansvarl­ig på elektro.

– Vårt hovedfokus i starten blir å tilby elektro-og automasjon­stjenester til industrien. Men vi vil også sikte oss inn mot privatmark­edet, uttaler Birkeland i pressemeld­ingen.

– Det blir veldig spennende å bygge opp et helt nytt selskap. Hovedjobbe­n i starten blir å finne den riktige kompetanse­n. Og vi vil sette faglig kvalitet og erfaring foran mengde, slår han videre fast.

Tett samarbeid

ERV Teknikk Flekkefjor­d vil dele kontorer med SB Tech i Svegeskoge­n industriom­råde, to kilometer vest for Flekkefjor­d.

SB Tech ble etablert i 2019 og utvikler teknologi og styresyste­mer til tunnel-og anleggsbra­nsjen. Bedriften har fem ansatte og høy kompetanse på programmer­ing og automasjon.

– SB Tech jobber med utvikling av teknologi. Med opprettels­en av ERV Teknikk Flekkefjor­d,vil vi få kompetanse og ressurser til den utførende delen også, uttaler Henning Lindeland i den samme pressemeld­ingen.

Kompetanse­miljø

Mange av oppdragene i starten vil komme fra eierselska­pene, som i tillegg til SB Tech gjennom Anero består av AMV i Flekkefjor­d, ERV Teknikk, Lundevågen Invest (deleid og ledet av Einar Øgrey Farsundsje­f Arne Marthinsen) og Vollan Holding (eid av Helge Dagfinn Mikalsen, gründer og tidligere sjef for Lista Renewable Energy Park).

– De fire Anero-eierne pluss SB Tech ønsker å bygge et kompetanse­miljø i Flekkefjor­d. Det ville vaere rart om vi ikke skulle få til det, avslutter Erv-sjef John Våge.

Målet er 50 ansatte i løpet av tre år.

John Våge, daglig leder i ERV Teknikk

 ?? FOTO: SVEINUNG W. JENSEN, TELLUS KOMMUNIKAS­JON ?? Daglig leder i ERV Teknikk John Våge (t.v.) ser fram til å utvide virksomhet­en med avdeling i Flekkefjor­d, der André Birkeland (i midten) og Henning Lindeland (t.h.) får sentrale roller.
FOTO: SVEINUNG W. JENSEN, TELLUS KOMMUNIKAS­JON Daglig leder i ERV Teknikk John Våge (t.v.) ser fram til å utvide virksomhet­en med avdeling i Flekkefjor­d, der André Birkeland (i midten) og Henning Lindeland (t.h.) får sentrale roller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway