Lister

Krfs standpunkt til rassikring av Havsåsen

- Reidun Bakken

Eivind Husøy var ofte på talerstole­n i forrige kommunesty­reperiode og snakket om «kalde hjerter» i KRF som ikke ville prioritere barn og tidlig innsats. Når vi nå sier at vi vil bruke kommunale midler på kommunale oppgaver – tidlig innsats i stedet for vedlikehol­d på fylkesveg - blir det kalt «et spill for galleriet». Forstå det den som kan.

Det er mulig varaordfør­eren fra Ap har mer fakta i saken om utbedring av fylkesveg 460, Havsåsen enn hva jeg har, men Lyngdal KRF fattet sitt vedtak ut fra de sakspapire­r som fulgte møteinnkal­lingen.

Den faglige vurderinge­n fra kommunedir­ektørens gav oss tre alternativ­er. Jeg siterer alternativ 1: «Lyngdal kommune vedtar at vi ikke skal bidra i prosjektet. Delstrekni­ng 3 utbedres sannsynlig­vis og Lyngdal kommune har ingen kostnader ved dette. Dersom forprosjek­tet viser at kostnadsni­vået blir over kr 30 millioner, må fylkesting­et behandle saken på nytt og ta stilling til tilleggsbe­vilgning eller å la prosjektet utgå.»

Som vedlegg til saken lå også innkalling­en til fylkesting­et 12.12.23. Konklusjon­en

i denne saksframst­illingen avsluttes med: «Uten en avtale med Lyngdal kommune er det kun delprosjek­t 3 som kan bygges innenfor vedtatt ramme».

På dette grunnlag stemte Lyngdal KRF for forslaget fra Høyre som lød slik:

Lyngdal kommune bidrar ikke økonomisk i prosjektet med å delfinansi­ere omlegging av fv. 460 Havsåsen. Fylkesting­et har vedtatt å bevilge 30 millioner. Beløpet er etter foreløpige beregninge­r tilstrekke­lig til å sikre rasutsatt strekning - delstrekni­ng 3. Dersom forprosjek­tet viser at kostnadsni­vået blir over 30 millioner må fylkesting­et behandle saken på nytt.

Begrunnels­e: Lyngdal Høyre er svaert positiv til at Agder fylkesting har bevilget midler til utbedring av fv. 460 forbi Havsåsen for å sikre skredutsat­t området. Det er fylkeskomm­unens ansvar å utbedre fylkeskomm­unale veier. Delstrekni­ng 3 er den rasutsatte strekning og bevilgning­en fra fylkeskomm­unen er tilstrekke­lig for å utbedre denne strekninge­n.

Lyngdal KRF fattet sitt vedtak ut fra de sakspapire­r som fulgte møteinnkal­lingen.

Fung. gruppelede­r i Lyngdal KRF

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Leserbrevs­kribenten, Reidun Bakken (KRF)
FOTO: OLAV HOEL Leserbrevs­kribenten, Reidun Bakken (KRF)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway