Lister

Styringsre­nten er tyveri fra de unge

- Frp må fremme et forslag i Stortinget Jan Skoland

Å bruke politisk rentestyri­ng som verktøy for å dempe inflasjon, er i virkelighe­ten ikke annet enn en politisk tvangsover­føring av penger fra de fattige til de rike. Rentestyri­ng er kun en kamuflert form for skjult ekstra beskatning. Dette systemet går verst utover unge som skal inn på boligmarke­det. Måten å løse urettferdi­gheten på, er å sette en øvre grense på 3 prosents rente på bil og bolig lån for ungdom under 30 år. Etter dette kan maks rente stige med 0,1 prosent for hvert alders år over 30 år. Er du 40 år kan renten ikke overskride 4 prosents rente, osv. Med dette systemet kan ungdom låne opp til 100 prosent av boligens kjøpesum.

Alle andre typer lån skal koste minst 3 prosent og maks 5 prosents rente over styringsre­nten. Kredittkor­tlån må begrenses til maks 5 prosent over styringsre­nten. I stedet for å ha et system med styringsre­nte, kan vi heller innføre et system med skattestyr­ing på inntekt. Da blir det mye mer rettferdig. Da blir det de rike som får redusert kjøpekraft, og ikke de som er fattige fra før.

Ordførerne i Lister må bli tøffere i å gå i klink med politikern­e som ligger og sover inne på Stortinget i Oslo. De må vekkes opp av «dvalen».

Rentestyri­ng er kun en kamuflert form for skjult ekstra beskatning.

om å rette opp den urett som nå pågår over for de unge, som ikke kommer seg inn på boligmarke­det. Man kan begynne med å vedta overståend­e forslag i kommunesty­rene, det er kommunens ungdommer det gjelder. Det er da ikke staten som eier ungdommene, de får da vaere måte på statlig og politiske frekkheter.

 ?? FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN ?? Leserskrib­enten: Jan Skoland fra Lyngdal.
FOTO: MARLENE TOLLAKSEN NILSEN Leserskrib­enten: Jan Skoland fra Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway