Lister

Gikk på sesongens første tap

Etter to spilte seriekampe­r har Lyngdal fortsatt til gode å score mål.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Vi sliter litt med angrepsspi­llet. Kanskje har vi vaert litt for lite modige. Men vi har et ungt lag. I dag brukte vi ni juniorspil­lere, og det må jobbes med å få opp selvtillit­en, slik at vi kan tørre å gjøre litt mer med ballen, sier Lyngdal-trener Espen Berglund etter lørdagens 0-2-tap borte mot Randesund.

Han visste at det ville bli en svaert tøff oppgave å ta poeng mot laget som rykket ned fra 3. divisjon forrige sesong.

– Vi forventet en vanskelig kamp, og var derfor godt fornøyd da vi klarte å holde 0-0 til pause. Også i starten på andre omgang klarte vi å ligge fint defensivt, men så fikk de mål et drøyt kvarter etter pause. Da flyttet vi opp en del folk, og prøvde å sette trøkk på Randesund-laget. Det lyktes vi bare delvis med, og så fikk vi et nytt baklengsmå­l mot slutten av kampen. Da var løpet kjørt, forklarer Berglund.

Han er godt fornøyd saerlig med det defensive spillet, og mener rødtrøyene alt i alt gjorde et tappert forsøk mot et godt lag. Og så legger han til at det tok 150 minutter før laget slapp inn sitt første mål denne sesongen. I seriepremi­eren mot Søgne sist helg ble det 0-0.

– Nå har vi møtt to meget gode lag, og neste helg møter vi Våg, som av mange er regnet som opprykksfa­voritter. Så står Donn, som er et meget godt lag, for tur. Det er mye tøff motstand i starten av sesongen, sier Berglund.

Han innrømmer at det fremover blir en kunst å finne balansen mellom det å ha fokus på det defensive og det å tørre å vaere modige fremover.

– Jo større risiko vi tar jo større sjanse er det for at vi slipper inn mål, sier Lyngdal-treneren.

Lyngdal har mistet en rekke

nøkkelspil­lere fra forrige sesong, og består av en svaert ung tropp. Berglund mener imidlertid de mer rutinerte spillerne, som Toft-brødrene Johannes og Otto, Andreas Gysland og Rasmus

Nissen Dragland virkelig har stått fram som ledertyper i det nye laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway