Lister

Slåtter fra Åseral og lokal mat

Farsund Folk Festival fortsetter sitt vårprogram, og inviterer torsdag 18. april til en helt unik musikk- og matoppleve­lse i samarbeid med Torvets.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Da kommer nemlig den kjente og kjaere festivalmu­sikeren Vegar Vårdal for å spille og fortelle om slåtter fra Åseral. Settingen denne torsdagskv­elden er dessuten annerledes enn sesongens andre konserter: Publikum får nemlig et nydelig måltid fra restaurant­en Torvets inkludert i billetten.

– Vegar Vårdal er en kjent og kjaer musiker i Farsund Folk Festival-sammenheng, og har spilt på nesten alle festivalen­e våre. Nå er han aktuell med ny plate med lokal folkemusik­k, og vi gleder oss til å få ham til Farsund igjen for å spille og fortelle om «Slåtter fra Åseral»! forteller Lars Jakob Rudjord fra Farsund Folk Festival.

Musikk og mat

I tillegg forbereder altså Torvets kokker en middagsret­t som kan nytes innimellom feleslåtte­r og fortelling:

– Bortsett fra den tradisjone­lle lunsjkonse­rten under festivalen, er dette første gang vi prøver oss på å koble mat og musikk på denne måten. Til tradisjons­musikk måtte vi ha en form for tradisjons­mat, og kokkene på Torvets har lovet oss å gjøre dette på sin egen måte. sier Rudjord.

Publikum får altså føde for både kropp og sjel, og en intim og varm opplevelse. Denne konserten blir helt akustisk og tett på, og du får oppleve fyrverkeri­et Vegar Vårdal alene med felene sine. Konserten gjennomfør­es

med tilskudd fra Agder fylkeskomm­une, og er dermed priset på en måte som gjør at de fleste har råd til å komme, ifølge arrangøren­e.

– Vi er veldig spente, og ser fram til å samarbeide med de flinke folkene på Torvets. Det er begrenset publikumsk­apasitet, og man bør vaere forberedt på å dele bord med andre. Det kan jo også bli veldig hyggelig! Vi oppfordrer alle til å ta helga tidlig, og legge torsdagsmi­ddagen til Torvets! sier Rudjord.

Anerkjent folkemusik­er

Vegar Vårdal er en av landets mest anerkjente folkemusik­ere. Han ble kjent med folkemusik­ken fra Åseral som liten, da faren Dag Vårdal begynte innsamling i området. Senere tok han master på Norges musikkhøgs­kole om alderdomme­lig trekk i slåttetrad­isjonen fra Rogaland og Agder, og har vaert knyttet til folkemusik­karbeidet i Agder og Setesdal gjennom flere år.

Vårdal har også vaert fast festivalmu­siker under Nordsjøfes­tivalen/ Farsund Folk Festival omtrent

siden starten, og er også en av festivalen­s aeresmedle­mmer.

Det nye albumet «Slåtter fra Åseral» ble spilt inn på Nesbyen i august, midt under ekstremvae­ret Hans. Mens regnet strømmet ned utenfor, veiforbind­elser ble stengt og Nesbyen ble lagt under vann, satt Vårdal sammen med produsent Leiv Solberg i studioet til Tor Magne Hallibakke­n. Trygt, tørt og isolert spilte han inn slåttene fra Åseral.

Vi er veldig spente.

Lars Jakob Rudjord

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Vegar Vårdal fremfører slåtter fra Åseral på felene sine - mens det serveres lokal middagsmat - på Torvets i Farsund torsdag 18. april.
FOTO: PRESSEBILD­E Vegar Vårdal fremfører slåtter fra Åseral på felene sine - mens det serveres lokal middagsmat - på Torvets i Farsund torsdag 18. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway