Lister

Intimkonse­rt med Stavanger-trio

Randi Tytingvåg Trio fra Stavanger holder konsert i Kulturkjel­leren på Farbrot i Spind fredag 19. april.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Trioen består av Randi Tytingvåg (vokal), Dag Vagle (gitar, vokal og kor) og Erlend E. Aasland (tenorgitar, banjo, mandola og kor). De har sammen skapt et unikt lydbilde inspirert av folk, jazz og visesjange­ren.

Trioen har jobbet sammen siden 2013 og har turnert jevnlig i Norge, Tyskland og Østerrike. Deres nyeste album «Hjem» har mottatt strålende kritikker – både i Norge og i Tyskland.

– De opptrer på «gamlemåten»; alle tre rundt én mikrofon. Her kommer du tett på musikken og historiefo­rtellingen, lover Tor Arve Barøy, som eier Kulturkjel­leren på Farbrot sammen med kjaeresten Mariann Nedland, og som storgleder seg til denne begivenhet­en.

– Vi er veldig stolte over at Randi Tytingvåg trio vil besøke oss. Det er en konsert med et fabelaktig høyt nivå, og nesten for et superband å regne, sier Barøy, som anbefaler alle å sjekke dem ut på streamingt­jenester.

– Og så er folk hjertelig velkommen til å høre dem live i Spind. Dette er siste konsert i kjelleren før sommeren, og vi avslutter på høyt nivå! sier Barøy.

Randi Tytingvåg har skrevet musikken og tekstene har hun skrevet i naert samarbeid med poeten Helge Torvund. Denne gang har de skrevet om lengselen etter å finne veien hjem. I anledning det nye albumet har hun også skrevet boken «Hjemover.» Hun ville gjerne dele litt mer av historiene bak sangene. Mer av prosessen. Boken tar utgangspun­kt i sanglyrikk­en fra albumet «Hjem». Den kan leses for seg eller som en fordypning i sangene. Helge Torvund er redaktør.

Det vil vaere mulig å få kjøpt signert album og bok etter konserten.

 ?? FOTO: JOHANNES W. BERG ?? Randi Tytingvåg Trio, bestående av Tytingvåg, Dag S. Vagle og Erlend Egeberg Aasland spiller opp i Kulturkjel­leren på Farbrot fredag 19. april.
FOTO: JOHANNES W. BERG Randi Tytingvåg Trio, bestående av Tytingvåg, Dag S. Vagle og Erlend Egeberg Aasland spiller opp i Kulturkjel­leren på Farbrot fredag 19. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway