Lister

Folkerikt sentrum på Baerekraft­sdagen

Torget i Kvinesdal ble fylt opp med liv og musikk da Baerekraft­sdagen inntok sentrum.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG

Med vaeret på sin side trakk det nyopprette­de arrangemen­tet, Baerekraft­sdagen, mye folk til bygda. I sentrum samarbeide­t mange bedrifter om å tilby varer og opplegg til store og små.

Frida (7) var et av barna som besøkte Bamseklini­kken med kosebamsen «Kosi», pappa, mamma og søsken.

– Vi sjekket om «Kosi» hadde feber, fikk sprøyte og vaksine, og så målte vi hvor lang han var og hvor tung han var, forklarer Frida.

Hun husker ikke hvor tung han var, men kan opplyse om at «Kosi» egentlig er nokså lett.

– Stas

Mamma Miriam Goa Kvinlaug forteller at de nylig kom til arrangemen­tet, så de har ikke rukket å gjøre så mye ennå.

– Men vi synes det er stas at det skjer noe! Det er gøy å komme når det skjer noe, og ungene koste seg med bamseleken hvor de besøkte «doktoren» med bamsen.

Planen videre bestod av å gå i Buen og se seg rundt. De har allerede rukket å kjøre noe handel ved standen til Bondens marked.

– Vi kjenner jo dem som står der, vi er bønder selv, forteller hun med et smil.

Live musikk

Utover formiddage­n ble det spilt live musikk fra scenen hvor ordfører Per Sverre Kvinlaug og Adele Louvise, samt countryart­ist Arthur Stulien opptrådde.

Blant de mange som var til stede under opptredene­n var Nathalie Sørensen med sine barn Nora (4) og Anton (2), samt mor og mormor Linda Lindeland.

– Jeg synes det er fint at så mange stilte opp, kommentere­r Nathalie.

De tok turen sammen med familien og kom rett før avisen traff dem på torget. Hun synes det er flott at kommunen får slike arrangemen­ter til.

Positivt overrasket

I en av bodene står Tom Even Ovedal (14) og Nikolai Fossdal

(13). De er på plass i regi av Kvinesdal ungdomssko­le.

– Det har vaert ganske mange innom, opplyser Fossdal.

Fra boden selges kaffe, kaker og saft. Ettersom temaet er baerekraft har de også fokus på tematikken med naturvennl­ig materiale de serverer i og baereposer.

På spørsmål om han er engasjert i baerekraft selv, beskriver Fossdal seg som «litt» engasjert. Men han synes det er gøy å vaere med på stand på arrangemen­tet.

I en av de andre bodene befinner Bente og Daniel K. Asbjørnsen seg. De represente­rer Asbjørnsen gårdsutsal­g og arrangerer opplegget sammen med Handelshus­et, opplyser sistnevnte.

– Hva synes dere om oppmøtet? – Vi er ekstremt positivt overrasket. Vi var veldig spente siden det er første gang det arrangeres, men det har kommet mange. - Det hjelper nok med vaeret, legger Daniel til lattermild­t.

Bondens marked

Søstrene Lillian Gulliksen og Mariann Salvesen har vaert i sentrum to-tre timer når avisen treffer dem.

– Det er kjempeflot­t! sier Gulliksen om opplegget.

– Er dere opptatt av baerekraft og gjenbruk selv?

– Vi prøver så godt vi kan, men er sikkert ikke flinke nok for å si det slik!

Tanken var opprinneli­g å besøke

Bondens marked, hvor søstrene har vaert og sikret seg noen goder til å ta med hjem. Salvesen nevner urter, kjeks, krådekaker og settebrød. Og ikke minst kaffe og kaker på Nico.

Overveldet

Åse Versland ved Handelshus­et var veldig fornøyd med dagen.

– Vi er helt overveldet, det er fantastisk gøy. Mange har vaert med på å arrangere denne dagen. Vi hev oss på noen lokale matproduse­nter som hadde lyst til å gjøre noe og har fått med oss vanvittig mange aktører.

Hun nevner klesbytted­ag på kulturhuse­t med mye folk, Bamseklini­kken på Kvinesdal menighetss­enter med fullt «venterom», Frivilligs­entralen og Buen, kafén ved Asvo og folkerikt torg.

– Vi har hatt lyst over lang tid til å sette fokus på baerekraft og miljø, og nå har vi hatt muligheten. Vi ønsker å bidra til at man tenker mer i den retningen og kommer til å kjøre et arrangemen­t månedlig frem til sauesjået på høsten, opplyser Versland.

Aktørene vil variere på arrangemen­tene fremover. Hun anslår at de lørdag hadde mellom 15 og 20 aktører med seg på laget. malene@lister24.no

 ?? ?? «Doktor» Ingeborg Edland og bamsefotog­raf Anna Kristin Aamot kunne fortelle at barna fikk undersøkt bamsene sine, deretter et fotografi av ungene og bamsen deres, som ble festet på en helseattes­t.
«Doktor» Ingeborg Edland og bamsefotog­raf Anna Kristin Aamot kunne fortelle at barna fikk undersøkt bamsene sine, deretter et fotografi av ungene og bamsen deres, som ble festet på en helseattes­t.
 ?? ?? Det var folksomt på torget under Baerekraft­sdagen lørdag formiddag og ettermidda­g.
Det var folksomt på torget under Baerekraft­sdagen lørdag formiddag og ettermidda­g.
 ?? ?? Frida (7) har vaert på Bamseklini­kken med kosedyret «Kosi». Hun var en av mange som besøkte
Frida (7) har vaert på Bamseklini­kken med kosedyret «Kosi». Hun var en av mange som besøkte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway