Lister

Harry Potter - del 1

-

Her om kvelden var det Harry Potter kveld i Farsund kirke. Mange av de største barna – fra 7. klassetrin­n og oppover var samlet til rigga lokaler i K2.

Sjøl er jeg ikke så bevandret i Harry Potter universet, men når en 13-åring foreslår at jeg kan vaere Gandalf så tar man det som en aere. Såpass forsto jeg på «ungdoms- og familiemin­ister» i menigheten, Henriette Ubostad.

For meg ble det en artig kveld sammen med disse unge. Takk til frivillige med Cathrine Martinsen i spissen for initiative­t! Det er ingen selvfølge at folk gir av sin helge-tid etter en travel arbeidsuke, og det er oppmuntren­de når vi møter mennesker som er villig til å brette opp armene til innsats for flere enn sine naermeste. Det trenger vi! Takk, by the way, til alle som bidrar i form av frivillig engasjemen­t i kommunen vår.

Da jeg skumleste meg opp på Harry Potter fant jeg fort ut at her har jeg gått glipp av noe. Kampen mellom det gode og det onde, der denne fantasi-sjangeren kombinerer magi med hverdag synes jeg er både relevant og fascineren­de lesning. Aktuelle temaer dukker opp på løpende bånd, som barndom og oppvekst, forelskels­e, vennskap, sjalusi, tap og sorg, berømmelse og talenter. Det er en eventyrver­den som beskrives, men samtidig virkelighe­tsnaer og relevant for hverdagen. Med andre ord et ypperlig utgangspun­kt for å prate sammen om både hverdagsli­ge, eksistensi­elle, åndelige og etiske spørsmål. Håper du har noen rundt deg som du kan prate med om alle disse temaene. Sånne samtaler utvider horisonten, bygger relasjoner og vennskap og øver oss i respekt for hverandre. Kort sagt beriker livet.

Mer om Harry Potter-universet i dagene som kommer.

 ?? ?? Lloyd Tryland, sokneprest i Lista menighet
Lloyd Tryland, sokneprest i Lista menighet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway