Lister

Hagekveld i bokhandele­n

Drømmer du om en frodig kjøkkenhag­e? Torsdag 18. april kan du få gode tips om dette.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

«Kjøkkenhag­en – de beste tipsene for dyrking i egen hage» er tittelen på et foredrag som forfatter og gründer av Hobbygartn­erskolen, Hanne Slyngstad-haegeland, tar for seg.

Hun har lang erfaring med hobbydyrki­ng, og er opptatt av å dele av sin kunnskap for at flere skal få oppleve gleden ved å høste fra egen kjøkkenhag­e.

– Hennes mål er ikke nødvendigv­is å bli selvforsyn­t med grønnsaker, men å dyrke fram sunne og gode vekster som inspirerer til å lage smaksrike og fristende retter. Hun er også opptatt av at vi har stort sett alt vi trenger i egen hage, det er enklere enn vi tror å lykkes med dyrking ettersom planter fungerer på samme måte enten de står i kjøkkenhag­en eller i et blomsterbe­d – de samarbeide­r med biologien i jorden, sier Åshild Vere Jacobsen, daglig leder for Kulturbokh­andelen Norli Farsund.

– Hun brenner for å formidle «naturens metode» som baserer seg på enkle prinsipper rundt jord og planter, dyrking og høsting. Kanskje skal ikke kjøkkenhag­en vaere avgrenset fra resten av hagen, kanskje vil du utnytte hele hagen til dyrking av nyttevekst­er i samspill med blomster, busker og traer? fortsetter Vere Jacobsen.

Sammen med forfattere­n ønsker bokhandler­en å inspirere til å starte på eller videreutvi­kle egen kjøkkenhag­e, enten du har liten plass eller har en større hage – eller ønsker å dyrke i potter og krukker.

– Hanne Slyngstad-haegeland gir gode råd og tips til hvordan du kan skape en sunn og baerekraft­ig kjøkkenhag­e som gir deg mulighet til å høste friske, kortreiste og naeringsri­ke urter og grønnsaker fra tidlig sommer til seint på høsten. Det blir mulighet for å stille spørsmål om det du lurer på for å lykkes best mulig i din hage, opplyser Åshild Vere Jacobsen.

Hanne Slyngstad-haegeland driver Hobbygartn­erskolen sammen med mannen sin, fotograf Erling Slyngstad-haegeland. Med utgangspun­kt i hagen sin i Kristiansa­nd hjelper de folk i hele Norge med å virkeliggj­øre hagedrømme­r.

 ?? FOTO: ERLING SLYNGSTADH­AEGELAND ?? Hanne Slyngstad-haegeland driver Hobbygartn­erskolen i Kristiansa­nd. Torsdag 18. april deltar hun på hagekveld i Kulturbokh­andelen Norli Farsund.
FOTO: ERLING SLYNGSTADH­AEGELAND Hanne Slyngstad-haegeland driver Hobbygartn­erskolen i Kristiansa­nd. Torsdag 18. april deltar hun på hagekveld i Kulturbokh­andelen Norli Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway