Lister

Varsler pålegg om riving

Plan- og byggeavdel­ingen i Lyngdal har gitt forhåndsva­rsel til eier av et bygg om at kommunen vurderer å fatte vedtak om rivning av og ileggelse av tvangsmulk­t.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Kommunen ga 5. april i år eieren av bygget seks ukers frist, til å svare kommunen på om vedkommend­e søker om dispensasj­on om byggetilla­telse, eller gi skriftlig beskjed om at huset vil bli revet.

– Søknad eller bekreftels­e på at bygget skal rives må vaere mottatt innen 6 uker fra dette brevets dato, skriver plan- og byggeavdel­ingen i Lyngdal kommune.

Finner ikke dokumenter

Lyngdal kommune har de siste årene hatt kommunikas­jon med dagens eier av eiendommen, i tillegg til at de har vaert på befaring. Til tross for dette har hjemmelsha­ver ikke kunnet dokumenter­e at bygningen er lovlig oppført.

I et brev fra april 2022 er det opplyst at bygningen skal vaere oppført i tidsrommet 1960 - 1962.

Flyfoto som ble tatt av huset i 1966 og 1974, viser et bygg på tomten som ikke er i samsvar med bygget som står på tomten i dag. Dette bekreftes også på et flyfoto fra 2004, som viser et mye større bygg hvor det også er bygd pipe på.

Kommunen har også bedt hjemmelsha­ver om opplysning­er om tiltak som er foretatt på huset mellom 1974 og 2004.

Må søke

I tillegg til varsel om riving, varsler kommunen eieren også om at kommunen med hjemmel i plan- og bygningslo­ven kan ilegge tvangsmulk­t dersom hovedombyg­ging eller riving ikke er igangsatt innen seks uker etter at vedkommend­e mottok brevet.

Kommunen viser også til at eieren har anledning til å søke om riving, nybygg eller hovedombyg­ging etter plan- og bygningslo­ven.

– Dersom søknaden blir avslått vil det i samme vedtak bli fattet vedtak om pålegg om riving og ileggelse av tvangsmulk­t, skriver kommunen.

Lister har vaert i kontakt med en representa­nt for eieren av huset som kommunen har reist varsel mot. Vedkommend­e ønsker ikke å kommentere saken.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Plan- og byggeavdel­ingen i Lyngdal har gitt forhåndsva­rsel om riving og tvangsmulk­t av et bygg.
FOTO: TORREY ENOKSEN Plan- og byggeavdel­ingen i Lyngdal har gitt forhåndsva­rsel om riving og tvangsmulk­t av et bygg.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Plan- og byggeavdel­ingen i Lyngdal har gitt forhåndsva­rsel om riving og tvangsmulk­t av et bygg.
FOTO: TORREY ENOKSEN Plan- og byggeavdel­ingen i Lyngdal har gitt forhåndsva­rsel om riving og tvangsmulk­t av et bygg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway