Lister

Inviterer til nettverksm­øte

Førstkomme­nde mandag inviteres det til nettverksm­øte om ombruk i byggebrans­jen i Lister-regionen i Flekkefjor­d.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Det er Egðastrek som i samarbeid med blant annet Lister nyskaping, Flekkefjor­d kommune Ab Interiørde­sign, OmbruksHUB Sørlandet, Innoventus Sør og Bølgen baerekraft­senter har gått sammen om å invitere til nettverksm­øtet, som vil finne sted i Kirkegata 50 i Flekkefjor­d, for å avdekke muligheter for samarbeid og utvikling i naeringen. Her vil både ulike aktører fra bransjen, samt klimarådgi­vere og forskere samles for å forsøke å skape løsninger.

I invitasjon­en, som blant annet er lagt ut på Bølgen baerekraft­senter sin hjemmeside, vises det til at det nå stilles krav i byggetekni­sk forskrift om ombrukskar­tlegging ved riving, rehabilite­ring eller transforma­sjon av eksisteren­de yrkesbygg og boligblokk­er. Dette fører ifølge invitasjon­en til økt kunnskap om hvilke materialer som kan ombrukes, og vil tilgjengel­iggjøre en stor mengde byggemater­ialer som tidligere har blitt avhendet.

– Ombruk av byggemater­ialer er en betydelig og viktig løsning for å redusere klimabelas­tningen fra byggenaeri­ngen. Resultatet blir mindre avfall, lavere utslipp og bedre utnyttelse av ressursene. Hvis vi skal lykkes i å vesentlig øke ombruksgra­den, må den sirkulaere verdikjede­n for brukte byggemater­ialer bli like effektiv som dagens praksis for kjøp, bruk og avhending av nye byggemater­ialer, heter det i invitasjon­en.

Arrangemen­tet starter med åpning av Jørgen Tjørhom i Lister nyskaping og Grete Lill Ausland Homme fra OmbruksHUB Sørlandet. Deretter vil sistnevnte holde en presentasj­on før det blir presentasj­oner av Katrine Lohne Nilsen fra Egdastrek og Aina Birkeland fra Abi Design, Jan Rune Johansen fra Dagfin Skaar AS, Joakim Gitlestad fra Materialba­nken for bygningsve­rn og om ombruk: Forskning og utvikling av Reyn Joseph O’born, førsteaman­uensis institutt for ingeniørvi­tenskap UIA. Etter en pause blir det idéverkste­d og oppsummeri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway