Lister

Klare for årets vakreste Amcar-eventyr

Like sikkert som våren er i anmarsj, like sikkert gjør Alf Bringsjord i Lyngdal Amcar club klar sin Lincoln Continenta­l fra 1967 til årets vakreste Amcar-eventyr.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg har bare tatt pussen på bilen, og skiftet bensinpump­en, ellers har jeg ikke gjort så mye med bilen før treffet på lørdag. Dette har jeg gledet meg til, sier Bringsjord.

– Det blir ikke noe Amcar-treff i Lyngdal uten Alf?

– Nei, det er Alf som er general, svarer Mats Skårdal raskt og nikker bort til sjefen.

Stort treff

Med vaermeldin­gene på arrangøren­es side, er det ventet at mellom 150 og 200 amerikansk­e biler vil innta Lyngdal sentrum lørdag formiddag.

Etter å ha feiret Lyngdal Amcar Clubs 20-årsjubileu­m i fjor, er det ventet storinnryk­k til Lyngdal sentrum lørdag formiddag. Ifølge arrangøren­e er det ventet entusiaste­r og eiere av amerikansk­e biler fra Haugesund i vest til Arendal i øst vil fylle Miljøgaten og Rådhusplas­sen.

– Vi hadde inne over 150 biler her i fjor, og vi skal fylle alle gatene i sentrum. Lyngdalstr­effet er tradisjone­lt det første store Amcar-treffet på Sørlandet. Det er første gang de har ute gliset sitt etter at de har pusset, polert og vedlikehol­dt bilen sin gjennom vinteren. Det har vaert en lang vinter, endelig kan det bli litt action, forteller Mats Skårdal, som er en av de yngste medlemmene i Lyngdal Amcar club.

Rekrutteri­ng

Den 26 år gamle lyngdølen er oppvokst innen Amcar-miljøet i Lyngdal, har for anledninge­n fått tak i en 1960 Cadillac med luftfjaeri­ng.

– Er det ikke stilig skilt, spør Skårdal og peker på skiltet «1-Elvis».

Alf Bringsjord håper Skårdal kan bidra til at enda flere yngre mennesker som er interesser­t i amerikansk­e biler til å bli en del av miljøet.

– Mats har vaert flink og ivrig kar. Jeg har vaert på jakt etter yngre mennesker som kan ta over klubben. Mats har fått god opplaering. Nå blir jeg 72 til sommeren, og jeg satser på å engasjere meg til jeg blir 80, forteller Bringsjord.

– Vi har fått inn noen nye medlemmer, men vi skulle gjerne ha hatt enda flere yngre medlemmer i klubben. Vi håper Lyngdalstr­effet vil vekke interesse hos enda flere, mener Skårdal.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Mats Skårdal og Alf Bringsjord håper at over 150 amerikansk­e biler vil fylle Lyngdal sentrum lørdag når vårens vakreste Amcar-eventyr arrangeres.
FOTO: TORREY ENOKSEN Mats Skårdal og Alf Bringsjord håper at over 150 amerikansk­e biler vil fylle Lyngdal sentrum lørdag når vårens vakreste Amcar-eventyr arrangeres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway