Lister

– Kommer til å gjøre seg bemerket

Rugby-klubben Farsund Bobcats arrangerte lørdag Bobcats cup for juniorer og damer i Alcoaparke­n.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Noe av bakgrunnen til at de i år også hadde en egen dameturner­ing skal vaere at klubben nylig startet et damelag, og at de har fått flere henvendels­er fra jenter/damer som har ønsket å prøve seg.

– De har vaert to jenter sammen med alle gutta lenge, men det siste halvåret var det bare Emilie Berghom igjen på U16-laget. Hun har spilt rugby siden vi startet opp med barnetreni­nger i 2019, og hun elsker det. Reglene sier at når en går ut av ungdomssko­len kan en ikke lenger spille sammen med guttene og for å kunne gi Emilie, som nå går i 9. klasse et videre tilbud, var dette tiden å satse, skriver Miriam Ousdal i Farsund Bobcats i en e-post til Lister.

– Og interessen har vaert stor, da til sammen 10 jenter har funnet veien til treningene våre, hvor undertegne­de og Mikal Berghom er trenere. Vi begynte i slutten av februar, og i helgen spilte de sine aller første kamper mot Sandnes, fortsetter hun.

Fullt trøkk

Ifølge Ousdal har Sandnes hatt et damelag en stund, og da Farsund-jentene fortsatt er ferske skal de ha avtalt å spille en litt mer forsiktig form for rugby, en blanding av touch og hold.

– Men når de kom på banen var det vanskelig å holde igjen, og det endte opp med å bli kamper med høy intensitet og full trøkk i taklingene. Jentene var helt rå, og la ned en innsats som virkelig imponerte alle tilskuerne, skriver Ousdal.

Hun forteller at de to første kampene var jevne, men Farsund

tapte begge med et par mål. I den siste kampen hadde de derimot fått taket på spillet, styrte hele kampen, og slo til med en skikkelig seier.

– Selv om de nok kjente det godt i kroppen etterpå, og var noen blåmerker og skrubbsår rikere, så var stemninga på topp og de er veldig klare for en stor seniorcup i Haugesund i juni. Så det er ikke bare gutta som kan rugby her i Farsund. Vi er sikre på at disse tøffe jentene kommer til å gjøre seg bemerket i rugbymiljø­et, skriver Ousdal.

– Flott dag

På lørdagens turnering i Alcoaparke­n skal det totalt ha vaert med 100 spillere fra fem forskjelli­ge klubber. Ifølge Ousdal hadde Farsund med spillere i klassene U12, U14, U16, U18 og damer.

– Bobcats lagene spilte hardt og veldig bra, i kjent Bobcats stil. Det var en flott dag med masse publikum, masse fart og masse spenning, skriver Ousdal.

Hun forteller videre at det blir mye aktivitet for Farsund-spillerne i år med flere turneringe­r rundt om i landet, seriespill på seniorene og landslagss­amlinger og lamdslagsk­amp i Serbia på de 19 gutta som er med på ungdomslan­dslagene.

– Og skulle det vaere noen jenter/damer der ute som har lyst på god, variert og spennende trening i et flott miljø, så har vi plass til mange flere på vårt nyoppstart­a damelag, det er bare å komme. Rugby League er for alle, også for damer!, avslutter Ousdal

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Jentene ga alt.
FOTO: PRIVAT Jentene ga alt.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Emilie Berghom var det siste halve året den eneste jenta igjen på U16-laget.
FOTO: PRIVAT Emilie Berghom var det siste halve året den eneste jenta igjen på U16-laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway