Mat fra Norge

SNICKERSPA­VLOVA

-

Florlette pavlovabun­ner med elementer av snickers-sjokoladen. Denne hybridkake­n endte jeg opp med å spise meg naermest fordervet på (men det var så verdt det).

Pavlova

4 eggehviter en klype salt

200 g sukker

1 ts hvitvinsed­dik 2 ts maisenna

1 ts vaniljesuk­ker

Fyll

3 dl kremfløte litt sukker

150 g mørk sjokolade salt karamellsa­us ca. 1 dl salte peanøtter

Salt Karamellsa­us

100 g sukker 1 dl kremfløte 70 g smør litt Maldonsalt

Pavlova

Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinsed­dik, siktet maisenna og vaniljesuk­ker. Bre ut røren i to sirkler på ca. 18-20 cm i diameter, bruk to stekebrett (husk at kaken eser ut etter steking). La overflaten vaere ujevn. Det kan vaere nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp

en sirkel på baksiden av bakepapire­t. Da er det lettere å få til en rund kake. Stek bunnene nederst og i midten på 100 grader i ca. 1 time. Bytt plass på stekebrett­ene halvveis. La bunnene stå i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter) for å forhindre at de faller sammen. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

Salt Karamellsa­us

Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til gyllen karamell. Vaer forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca. 10 minutter til en tykk og fyldig karamellsa­us. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

Montering

Smelt sjokoladen og fordel den på begge bunnene. Spar gjerne litt til pynt. Visp kremfløten til myk krem og bre over bunnene. Ringle deretter salt karamellsa­us på bunnene og topp med passe mengde salte peanøtter. Legg den ene bunnen oppå den andre og server.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway