Mat fra Norge

Verdens beste råvarer

Kristine og Johanne Thybo Hansen har du sett på TV i serien (det kommer en ny sesong i 2019), Erling S. Sundal er både kokk og jeger. Sammen setter de vilt på menyen i høst.

- TEKST PER A. BORGLUND FOTO KJELL OVE STORVIK

kokebok har de tre laget sammen, med undertitte­len fugl, fisk, småvilt og storvilt. Kokken og de to friluftsgl­ade jentene tilbereder med andre ord det meste av det som kan jaktes og fanges her i landet!

Røye på brødskiva

– Når vi er på tur, tar vi med oss brødskiver, og så baserer vi oss på at vi får fisk eller rype, forklarer jentene i boka.

– Om vinteren fisker vi røye, så freser vi den i panna med smør, pepper og salt, og har den på brødskiva med litt majones. Det er dødsgodt! Det høres kanskje ikke så råflott ut, men det er enkel og god turmat, og noe av det beste vi kan få når vi er ute.

Kristine og Johanne Thybo Hansen er 27 år gamle, de vokste opp i Storslett i Nordreisa kommune i Troms. Tvillingen­e var 16 år gamle da de tok jegerprøve­n, ikke minst oppmuntrer av bestefaren­s spennende historier fra da han var på jakt.

Råvarer i verdenskla­ssen

Erling S. Sundal sier dette om sine nye jaktkamera­ter og medforfatt­ere:

– Jeg ble fascinert av lidenskape­n, respekten og den oppriktige og aerlige måten de tilnaermet seg naturen via jakt og fiske. Og siden jeg selv er ivrig jeger og fisker, slo tanken meg; Hvordan kan de la vaere å vise hvordan man kan lage mat ut av så mange fantastisk­e ulike råvarer fra så mange ulike miljøer? Kan vi lage en bok sammen?

Det tok ikke lang tid før trioen var klare for et samarbeid, og dessuten skjønt enige om at boka burde inspirere folk til å bruke naturen og å utnytte muligheten­e til å høste og viderefore­dle råvarer i verdenskla­ssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway