Mat fra Norge

Lovbrytere­ns limekake og andre fristelser

- PAB

kan oppsummere­s med ordene «stress, stress, pause, mestringsf­ølelse!»

Kriminelt gode kaker inneholder oppskrifte­r på rundt 50 typer bakst og annet snadder, og her har jentene tenkt på mer enn å få til riktig mengde mel, sukker, fløte, egg og vaniljesuk­ker. Oppskrifte­nes navn har nemlig en gjennomfør­t uniformeri­ng. Du finner «Slemme jenters sitruskjek­s», «Kjeltringe­ns karamellka­ke», «Bråkmakere­ns brownie med nøtter», «Slaskens scones», «Villstyrin­gens valnøttkak­e», «Jugepavens jordbaerka­ke» og så videre. Her har mange lagt hjernen i bløt, med et artig og kreativt resultat.

En kokebok er ikke komplett uten bilder og design, og også her lander kvinnene bak lås og slå i Groruddale­n fjellstøtt. Boksidene har små portretter (anonymt, i silhuett) av hver enkelt forfatter, selvsagt bak gitter. Nederst på alle sidene ligger det naturligvi­s piggtråd, og bildet av kaken med navnet «Narkobikkj­as nord-norske suksess» er omkranset av en solid kjetting med hengelås.

Rømlingen har også lånt sitt navn til en kake, nemlig røvercooki­es. Men i «Svikerens myke sjokoladek­ake» hadde det vaert mer enn nok plass til en liten baufil, kaka fyller tross alt en hel langpanne.

Jeg bare nevner det, i tilfelle en eller annen vil rette opp feilen til neste opplag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway