Mat fra Norge

Andreas Viestads 90 favorittre­tter

Løksuppe med kjøtt og helstekt kylling er to av rettene Andreas Viestad mener at du kunne. Blant de 88 andre rettene i hans nye bok finner du både vegetarpas­ta og sjøkreps med urtesmør.

- TEKST PER A. BORGLUND FOTO METTE RANDEM

SÅ ER SPØRSMÅLET: Hvorfor?

– Fordi helstekt kylling er en storslått og enkel søndagsmid­dag, mens ingenting varmer som en løksuppe, fastslår Viestad.

I boka 90 retter du må kunne skriver han at løksuppe er en magisk rett, laget av en kjedelig og gretten ingrediens. Og helstekt kylling var den første voksenmate­n han klarte å lage selv.

– Det føltes som en triumf å kunne sette en hel fugl på bordet!

Kjøtt og desserter

Andreas Viestad skriver i sitt forord at han gjennom sine mange år som skribent og reisende i matoppleve­lser til sammen har samlet oppskrifte­r og kunnskap om rundt 2000 retter, og vi får tro at det han presentere­r her er høydepunkt­ene.

Den nye boka er delt inn i kapitler om salater, supper, pizza og pasta, fisk og skalldyr, fugl, grønnsaker, kjøtt og desserter.

Det betyr at du får oppskrifte­ne på alt fra soppstuing til eplekake, via en raus søndagsste­k og smørbakt kveite.

– Noe som fortsatt kan gi meg en helt utrolig følelse av triumf, er å sette en skikkelig søndagsste­k på bordet. Det er en spesiell høytid over det, rett og slett. Noe litt gammeldags, fra en svunnen tid. Og ikke minst luktene – og synet av det brunede kjøttet, skriver Andreas Viestad.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway