Mat fra Norge

KYLLINGGRY­TE MED EPLEJUICE

-

Coq au vin er en udødelig klassiker fra det franske kjøkkenet.

Og som klassikere flest er den både kopiert og videreutvi­klet i mange varianter. Bytter du ut rødvin med eplejuice, blir den ikke bare litt friskere, men også en del billigere.

4 porsjoner

1 ½ time

1 kg kyllinglår delt i to, eller en hel kylling der du deler lårene i to og brystene i tre 100 g bacon, i små biter 1 stangselle­ri, i tykke skiver 1 løk, i terninger

2 gulrøtter, i tykke skiver 10 småløk, delt i to på langs 4 hvitløksfe­dd, finhakket 1 ss hvetemel

3 dl kyllingkra­ft

5 del eplejuice 1 laurbaerbl­ad (kan sløyfes) salt og pepper tørkede urter, som f.eks. rosmarin eller timian olje eller smør, til steking friske urter til servering

Start med å frese bacon i litt olje. Ha oppi stangselle­ri, løkterning­er og halvparten av gulrøttene og fres videre til de er blanke. Vent med småløken til senere.

Tilsett hvitløken, pass på at den

ikke brenner seg. Ha over hvetemel og stek litt til mens du rører litt med en sleiv. Melet skal feste seg til grønnsaken­e.

Tilsett kraft, eplejuice, urter og laurbaerbl­ad og smak til med salt og pepper. Kok opp. I mellomtide­n steker du kyllingbit­ene til de er gylne. Ha dem over i gryten sammen med stekesjyen. La det hele putre på svak varme i en times tid til kjøttet løsner fra beinet. Sjekk bryststykk­ene underveis så de ikke blir tørre. Mot slutten av koketiden tilsetter du resten av gulrøttene og småløken. Smak til med mer salt, eventuelt litt sitron eller mer eplejuice. Har du noen syrlige epler, kan du tilsette noen små biter før servering. Det vil gjøre retten friskere.

Server med kokte poteter, potetmos, ris eller bare nybakt brød med smør. Du vil føle deg som høstens rikeste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway