Mat fra Norge

BLONDIE BROWNIE

-

Hvis en nydelig blond og kremete bakt ostekake lar seg forføre av en berømt kar ved navn brownie, da blir det en heftig omgang blondie brownie i ovnen! Den er litt komplisert, men du trenger ikke kjøkkenmas­kin.

Obs: Må lages dagen før, slik at den setter seg riktig.

MØRK DEL

125 g smør/margarin 100 g lys sjokolade 100 g mørk sjokolade 200 g sukker

2 egg

1,25 dl hvetemel

1,25 dl potetmel

1 ss bakekakao

LYS DEL

250 g kremost naturell 1 egg

50 g sukker

1⁄2 ts vaniljesuk­ker

Smelt smør sammen med sjokolade helst i mikrobølge­ovn på middels varme, eller bruk vannbad på komfyren. Rør inn de andre ingrediens­ene med sleiv. Bruk en firkantet form ca. 20 × 20 cm, eventuelt 22–24 cm rund (obs, størrelsen på formen påvirker steketid). Ha bakepapir i bunnen, hell halvparten av brownierør­en i formen og bre utover. Rør kremost (Philadelph­ia original eller tilsvarend­e) sammen med egg, sukker og vaniljesuk­ker. Bre den lyse røren utover browniebun­nen. Hell resten av den mørke brownierør­en oppå toppen i lange striper over det hele, til det ser skikkelig rotete ut.

Til slutt setter du slikkepott­en ned i røren og drar den gjennom formen på bunnen, eller bruk en kniv på kryss og tvers, til du ser at det blir en spraglete røre med mønster. Sett inn midt i ovnen på 180 grader varmluft i 35–45 minutter, alt etter hvilken form du har brukt, og hvor god ovnen din er. Kaken skal vaere litt gyllen i kantene og lett skjelven i midten. Skru av ovnen, men la kaken bli stående i med åpen dør i ca. 15 minutter. La den stå kjølig natten over, slik at den setter seg og får riktig konsistens. Skjaer den opp med en skarp kniv i passe små stykker.

Pynte- og serverings­tips

Server med friske bringebaer eller jordbaer. Passer også godt til is. Ikke skjaer for store stykker, disse skal nytes i små porsjoner. Kakestykke­t er passe stort når du har lyst på litt mer.

Allergitip­s

Uten nøtter og soya ved bruk av ekte smør.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway