PIZ­ZA med FLASKEGRESSKAR, SPI­NAT og FONTINA

FORBEREDELSER 15 min TILBEREDNING 1 t 15 min POR­SJO­NER 4 (2 styk­ker per pers)

Mindfulness - Veien til lykke - - Kapittel 7 -

1 lite flaskegresskar (1 kg), skå­ret i to på langs og ren­set for frø

1 stor rødløk, skå­ret i tyn­ne ski­ver

1 ss oli­ven­olje

12 dl bla­der fra baby­spi­nat

0,5 kg fersk pizza­deig med full­korn, rom­tem­pe­rert

2 dl ras­pet fontina

2 ss pin­je­kjer­ner, ri­s­te­de

1. For­varm ov­nen til 200 °C. Smør en lang­pan­ne. Legg gress­ka­ret i pan­nen med frukt­kjøt­tet ned og stek i 30 mi­nut­ter. Snu gress­ka­ret og stek i yt­ter­li­ge­re 25 mi­nut­ter. Kjøl av, skrap frukt­kjøt­tet over i en bol­le og mos det.

2. Legg en pizzastein på rist midt i ov­nen. Skru opp var­men til 290 °C.

3. Stek lø­ken i olje i en gry­te på mid­dels var­me til den er ly­se­brun, ca. 20 mi­nut­ter. Ha lø­ken i en bol­le. Øk tem­pe­ra­tu­ren på pla­ten litt, og smør inn­si­den av kje­len. Hell i spi­na­ten og rør til den blir myk, ca. 2–3 mi­nut­ter.

4. Strø litt mel på dei­gen og kjevl den ut til en dia­me­ter på ca. 30 cm, tyk­kel­se, ca. 0,3–0,5 cm. Legg dei­gen på bake­pa­pir i en lang­pan­ne. Strø ca. 3,6 dl av gress­kar­kjøt­tet over dei­gen. Topp piz­za­en med løk og spi­nat. Over­før bake­pa­pi­ret fra lang­pan­nen til pizzastei­nen. Stek piz­za­en til dei­gen er gyl­len, ca. 7 mi­nut­ter. Strø på ost og pin­je­kjer­ner og stek til os­ten smel­ter, ca. 1 mi­nutt. Skjær i åtte styk­ker.

NÆRINGSINNHOLD (per por­sjon) 471 kcal, 18 g prot, 63 g karb, 13 g fib­er, 7 g suk­ker, 20 g fett, 6 g met­tet fett, 759 mg na­tri­um

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway

© PressReader. All rights reserved.