Mindfulness - Veien til lykke

STØRRELSEN BETYR INGENTING

-

Yoga handler ikke om å være ekstremt akrobatisk eller ha de riktige klærne. Nancy Taylor gikk ned mer enn 70 kilo ved å gjøre yoga regelmessi­g, og som alle andre utøvere måtte hun også starte et sted. Her deler hun tipsene sine for hvordan du kan kvitte deg med den nesten uunngåelig­e selvbeviss­theten man opplever som nybegynner på yogamatten.

IKKE TENK PÅ HVA ANDRE TENKER

”Jeg bekymret meg for at folk skulle tenke ´Hun er virkelig altfor stor til å gjøre yoga´. Men det var ingen som brydde seg”, husker hun.

HA PÅ DEG HVA DU VIL

Du behøver ikke presse deg inn i leggings og sports-bh for å gjøre asanas. En t-skjorte og bukser du kan bevege deg fritt i, holder i massevis. ”Om du føler deg komfortabe­l i spandex, kan du selvsagt gå i det”, sier Nancy, som brukte sykkelbuks­e og sports-bh selv på sitt aller tyngste.

GODE LÆRERE

”Det er et must å finne en kompetent og allsidig lærer”, sier Nancy. Du skal ha en lærer som gjør at du føler deg velkommen og tar seg tid til å vise deg sitt alternativ.

FINN DIN EGEN FLOW

”Siden jeg bor i Los Angeles, prøvde jeg mange ulike yogastiler”, forteller Nancy. ”Jeg slo meg til ro med Bikram, siden jeg trengte noe virkelig oppmuntren­de. Vennene mine mente jeg var gal. Hvem ville være i et rom der det er 40 °C varmt og med en luftfuktig­het på 40 prosent? Men jeg elsket det.”

MAN KAN IKKE VÆRE DÅRLIG I YOGA

Du trenger ikke gjøre en posisjon helt likt som personen ved siden av deg – kroppene deres er forskjelli­ge, og det som fungerer for henne, fungerer ikke nødvendigv­is for deg – og det er greit å hvile i barneposis­jonen når som helst under timen.

MØT OPP

Yogainstru­ktøren sier det gang på gang, fordi det er sant: Den vanskeligs­te øvelsen er å komme seg til matten. ”Når du har kommet til timen, er det vanskeligs­te over”, sier Nancy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway