Ny Vitenskap

Slik ble Cubetto til

-

Vi snakket med Filippo Yacob, CEO og medstifter av Primo, om viktighete­n av å laere barn koding.

Hvordan kom du på ideen med Cubetto?

Det var i 2013. Jeg lette etter den enkleste måten å laere sønnen min på tre år koding. Jeg ville gi ham en god start i livet. Jeg ønsket meg en helt konkret leke som skulle vaere tilgjengel­ig uansett kultur og kjønn, og som kunne virke uten en skjerm. I dag er Cubetto en standard innenfor tidlig laering og koding i mer enn 90 land. Jeg var ikke alene.

Hvorfor er det viktig at barn laerer seg programmer­ing?

I 2020 vil det vaere nesten 900 000 ledige jobber for dataprogra­mmerere, og dette underskudd­et øker. Laerer du barna dine programmer­ing, øker den muligheten deres for suksess i framtiden. Den andre grunnen er at fra kunst og musikk til vitenskap gir koding oss et uendelig potensial for å gi kreativite­ten utløp og større muligheter for et rikt liv.

Er det virkelig en fordel å laere koding i ung alder?

Å laere kode er som å laere språk. Hvis du starter tidlig, blir det helt naturlig for deg. Å laere programmer­ing hjelper deg også til å tenke logisk, og du løser problemer bedre når du har utviklet din kritiske tenkning. Dette er overførbar­e ferdighete­r som vil hjelpe et barn på alle livets områder.

Hvorfor mener du at spill er så velegnet til opplaering av barn?

Leken etterlikne­r selve livet. Den gir barnet et trygt sted å utforske grenser og bli kjent med seg selv. Kodeblokke­ne barna bruker i programmer­ingen av Cubetto, utgjør et banebryten­de, konkret og prosessuel­t programmer­ingsspråk. Ved å få koden til å se ut, føles og virke som en leke, gjør vi koden umiddelbar­t tilgjengel­ig for de yngste barna, fordi alt bare blir en lek.

Hva mener du skaper et godt opplaering­sspill?

En god opplaering­sleke får barn til å glemme at de laerer. Når vi ser barn leke med Cubetto, snakker de om eventyr og bevegelse, om steder de vil at Cubetto skal besøke. Laeringen skjer naturlig.

Hva er framtiden for Cubetto og det å laere koding gjennom bruk av spill?

I april ble Cubetto den mest populaere folkefinan­sierte opplaering­soppfinnel­sen i Kickstarte­rs historie. Det er 2,5 millioner sentre for tidlig laering i verden, primaert skoler og offentlige biblioteke­r. Vi ønsker å se barn leke med Cubetto på hvert eneste av disse stedene. Potensiale­t til en generasjon som vokser opp med Cubetto, er enormt.

 ??  ?? Billige datamaskin­er som Raspberry Pi og Arduino gjør det lett å bruke kodeferdig­hetene til å skape konkrete prosjekter.
Kodeopplae­ring på nettet
Få grepet om programmer­ing på disse interaktiv­e nettsidene.
Minecraft https://minecraft.net
Tusenvis...
Billige datamaskin­er som Raspberry Pi og Arduino gjør det lett å bruke kodeferdig­hetene til å skape konkrete prosjekter. Kodeopplae­ring på nettet Få grepet om programmer­ing på disse interaktiv­e nettsidene. Minecraft https://minecraft.net Tusenvis...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway