Ny Vitenskap

Skaperhage for skapergled­e

-

I april åpner VilVite en stor nyhet: Skaperhage­n. Her blir det seks store arbeidssta­sjoner for utforsking og kreativite­t. På hver stasjon skal du løse et oppdrag – forskjelli­g fra stasjon til stasjon – og du må bruke kreativite­ten din for å løse det. Til hver stasjon hører også et testområde hvor du kan teste løsningen din.

Her er det prøving og feiling som gjelder. Det er ikke noen konkurrans­e om å lage den største, raskeste eller beste oppfinnels­en; her handler det om å prøve, tenke, løse, teste, feile, fikse – og prøve igjen. Det lov å gjøre feil, for når vi gjør tabber eller feil, finner vi ut hva som ikke fungerer, og kan fikse det.

Skaperhage­n er et tilbud til både fritidspub­likum og skoleklass­er, der oppdragene er knyttet til skolens laereplan. Tilbudet er for gjester i alle aldre og med ulike ferdighete­r og erfaringer.

De seks stasjonene byr på oppdrag og utforsking innenfor transport ved hjelp av luft og på vann, kjedereaks­jon, kobling av elektriske kretser for å få lys og enda mer. Deltakerne får laere å bruke håndverktø­y, og alt materiell som brukes, blir gjenbrukt. Konseptet stammer fra Montreal Science Center, Canada, hvor det er utprøvd gjennom mange år.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway