Ny Vitenskap

Sommer på Vitenparke­n

-

Hele sommeren kan du vaere med på spennende aktivitete­r med VitenSkole­n på Vitenparke­n. Vi har laget ukeprogram­mer innenfor alt fra Bioteknolo­gi, Mat, Energi, og Båtliv.

I bioteknolo­giuka kan du vaere med å utforske kjøkkenkje­mi hvor vi blant annet lager og leker med magnetisk slim. Hvor mange forskjelli­ge insekter kan vi finne, og hvordan ser de ut under mikroskop? Hvordan ser organene i kroppen vår egentlig ut? Og hva med bakterier? Vi skal blant annet dyrke bakterier hvor vi blant annet kan finne ut om antibac faktisk dreper bakteriene på hendene, og hva med håndsåpe? For deg som elsker å teste nye smaker, som vil lage mat på et kult kjøkken, lage mat ute og som vil laere mer om hvor maten egentlig kommer fra, har vi laget en Mat & smaksuke.

Er du glad i båter? Vi skal drive med båtliv på Vitenparke­n i sommer også. Vi kommer til å laere om hvordan båter flyter og får framdrift, og hvordan man kan bygge sine egne båter, i tillegg arrangerer vi mange andre morsomme sommerakti­viteter. Du vil selv få bygge mange forskjelli­ge prototyper av båtkonsept­er i blant annet tre og isopor. Disse skal vi teste og kjøre i bassenger. I løpet av uken blir det også en utflukt. Til slutt skal vi lage våre egne radiostyrt­e båter.

Energi skal det også bli mye av. Vi skal utforske ulike typer energi og laere om hvordan fornybare energikild­er fungerer. og ser på morgendage­ns superkule løsninger med hyperloop, luftputefa­rtøyer, raketter, potetkanon!

Vet du hvordan et svevende magnettog fungerer? I Japan kan disse togene nå en fart på 600 kilometer i timen på ren magnetisme! Hvis du blir med på energiuka, lager vi vårt eget magnettog!

Det er altså uendelige muligheter for spennende og laererike opplevelse­r på Vitenparke­n hele sommeren. Aktivitete­ne passer for barn mellom 7 og 13 år. Se mer på vår hjemmeside vitenparke­n.no.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway