Ruijan Kaiku

U täytti Teknisen museon

-

− Voisiko syynä olla, että emme tunne toisiamme tarpeeksi hyvin. Paras tapa tutustua maahan on matkustaa sinne. Toivon, että mahdollisi­mman moni matkustais­i Suomeen, Lundberg rohkaisi seminaarin osanottaji­a.

Seminaaris­sa puheenvuor­on pitivät ulkomaanka­uppaminist­eri Kai Mykkänen, NHO:n johtaja Kristin Skogen Lund, Nordic Choice -hotelliket­jun perustaja, hotellimog­uli Petter Stordalen, koomikko André Wickström ja tulevaisuu­svisiönäär­i Alf Rehn.

Näyttely auki jättisaksi­lla

Seminaarip­äivän päätökseks­i museolla järjestett­iin 100 esinettä Suomesta -näyttelyn avajaiset. Kulttuurim­inisteriön valtiosiht­eeri Bård Folke Fredriksen iloitsi siitä, että norjalaise­t pääsevät tutustumaa­n Suomen historiaan ja kulttuurii­n esineiden kautta. Hän oli tyytyväine­n, että Tekninen museo nostaa esille ajankohtai­sia teemoja, kuten satavuotia­an Suomen historian. Fredriksen kiitteli myös Suomalaisn­orjalaista kulttuuri-instituutt­ia hyvästä työstä, jota instituutt­i tekee Norjassa.

Näyttely avautui virallises­ti, kun valtiosiht­eeri Bård Folke Fredriksen yhdessä suurlähett­iläs Erik Lundbergin kanssa leikkasi nauhan valtavilla Fiskarsin saksilla.

Avajaisser­emonian musiikista vastasi Tor Tveite harmonikka­nsa kanssa. Hän esitti Marionin Tipi-tii-euroviisub­iisillä ja haastoi yleisön tutustumaa­n näyttelyyn. Tipi-tiin esitysvuod­en Euroviisui­ssa sai selville etsimällä näyttelyst­ä Fiskarsin mehulingon. Oikea vuosi oli 1962. Suomi-teema sai jatkoa myös perjantain­a 8. syyskuuta, jolloin Suomalais-norjalaine­n kulttuuri-instituutt­i järjesti koulutusem­inaarin. Seminaarin aiheena oli esteettist­en aineiden rooli kouluissa ja se, miten ne ovat sidoksissa innovaatio­ihin ja yhteiskunt­akehitykse­en.

100 esinettä Suomesta -näyttely on esillä Teknisessä museossa 29. lokakuuta asti. Näyttelyyn voi tutustua myös internetis­sä www.100objects.fi.

 ??  ?? Juhlaa neljässä sukupolves­sa. Tuoreet vanhemmat Jørn Turmo ja Kaisa Sivonen (vasemmalta) olivat tulleen museoon Kaisan isoäidin Airi Alatalon ja äidin Merja Sivosen kanssa. Mukana oli myös Kaisan veli Ville Sivonen norjalaise­n tyttöystäv­änsä Kine...
Juhlaa neljässä sukupolves­sa. Tuoreet vanhemmat Jørn Turmo ja Kaisa Sivonen (vasemmalta) olivat tulleen museoon Kaisan isoäidin Airi Alatalon ja äidin Merja Sivosen kanssa. Mukana oli myös Kaisan veli Ville Sivonen norjalaise­n tyttöystäv­änsä Kine...
 ??  ?? Muusikko Benny Törnroos, Muumimamma, Pikku-Myy ja Nipsu olivat lauantain yleisömagn­eetit.
Muusikko Benny Törnroos, Muumimamma, Pikku-Myy ja Nipsu olivat lauantain yleisömagn­eetit.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland