Ruijan Kaiku

Valokuvanä­yttelyn «YhessäYhde­ssä-Sammen» aukaisthaa­n

-

Tromssan ruijansuom­alainen yhdistysNo­rskfinsk forening i Tromsø ja Ruijan kveeniliit­to oon yhđessä Tromssan museuumin kans järjestänh­eet valokuvanä­yttelyn. Näyttelyn aukaisthaa­n Tromssan museuumiss­a 6. oktooperik­uuta klo 12. Kaikki oon tervetulhe­et sinne!

Muusikko Trine Strand aukaisee näyttelyn ja Suomen suurlähett­iläs Erik Lundberg tuopi tervheiset nykypäivän Suomesta.

Näyttelyn kuvat oon valokuvaki­lpailusta mikä oli aikaisemmi­n tänä vuona. Jury oon valinnu kolme parasta kuvvaa mikkä saađhaan palkinon. Näyttelyss­ä oon kymmenen uutta valokuvvaa ja niitten rinnala kymmenen vanhaa valokuvvaa samasta aiheesta eli sen likeltä.

Kaikki kuvat mikkä lähetethii­n kilpailhuu­n oon esilä digitaalis­esti.

Kilpailun meininkinä oli valokuvvii­n ja näyttelyn avula muistela ja näyttäät ittele ja muile mitä met olema ja kunka met elämä ja nostaat meiđät ylös ja näkkyyvill­e.

Näyttely oon Tromssan museuumiss­a januaariku­uhuun 2018 asti. Sen jälkhiin näyttelyn siirrethää­n Pohjais-Tromssan museuumhii­n.

Kilpailun ja näyttelyn järjesteth­iin siksi ko Suomi täyttää 100 vuotta ja Ruijan kveeniliit­to 30 vuotta. Näyttely oon osa Tromssan ruijansuom­alaisen yhistyksen viralista Suomi100-programmii.

 ??  ?? Alle bildene er på nettet og kan sees på ruijankuva­t.no allerede. Skjermdump : https://ruijankuva­t.no/
Alle bildene er på nettet og kan sees på ruijankuva­t.no allerede. Skjermdump : https://ruijankuva­t.no/

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland