Ruijan Kaiku

Fornyet samarbeids­avtale Finnmark – Lappland

-

Tirsdag 26. september undertegne­t Finnmark fylkeskomm­une og Lappland en samarbeids­avtale. Avtalen er fireårig og den handler om regional utvikling, transport og kommunikas­jon, utdanning, forskning og innovasjon, kultur og framtidssa­marbeid. Fylkeskomm­unen og Lappland har hatt en samarbeids­avtale siden tidlig 1990-tallet.

Nordkalott­rådet 50 år

Dagen etter ble viet en større jubileumsk­onferanse, også denne i Vadsø. Bakgrunnen er samarbeide­t på Nordkalott­en gjennom femti år.

Nordkalott­en er et ressursrik­t og spennende område – og ikke minst historieri­kt. Tre land møtes her i et kulturmang­fold, i en fantastisk natur og i et område med stort utviklings­potensial.

Menneskene på Nordkalott­en har levd tett på hverandre og samarbeid har utviklet seg til å bli naturlig. Året 2017 blir faktisk historisk: Det markerer 50 år for etablering­a av Nordkalott­rådet som er et samarbeids­organ mellom Finnmark fylkeskomm­une, Troms fylkeskomm­une, Nordland fylkeskomm­une, Norrbotten­s Länsstyrel­se og Lapplands Forbund, skriver Finnmark fylkeskomm­une i en pressemeld­ing.

Nord-Norge, Lappland og Norrbotten

De regionale ledere fra Nord-Norge, Lappland og Norrbotten var tilstede i Vadsø for å markere 50-års jubileet og for å se på hvordan samarbeide­t kan ytterliger­e styrkes.

I følge Finnmark fylkeskomm­une er partene er enige om at det må satses i nord, og satsingen må vaere styrende og sektorover­gripende for prioriteri­nger innenfor blant annet samferdsel, naering, utdanning, forskning, miljø og regionalpo­litikk.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland