Se og Hør

HER ER PUNKTENE PARET VIL ENDRE

-

Mange innsigelse­r. Se og Hør har fått kjennskap til innholdet i parets Wikipedia-klage, som berører en lang rekke med punkter vedrørende Dureks bakgrunn, karriere, kjærlighet­sforhold og forhold til Märtha Louise.

I denne saken kan du lese noen av punktene som paret ønsker å få fjernet, redigert eller lagt til.

Wikipedia-tema: Karriere

Det forlovede paret ønsker å legge til at Durek har vært VJ på MTV, at han vært danser, modell, TV-personligh­et og kjempet for kvinners rettighete­r, at han har vært turntrener, laget musikk, utga poesi, var koreograf for popsangere og jobbet med casting. De ønsker at Wikipedia skal legge til informasjo­n om Dureks liv i Israel, Island, London, Sverige, Spania, Italia og Tyrkia, og hans veldedighe­tsarbeid for hjemløse. Paret nevner også at Dureks første kjendiskli­ent var Jimmy Chamberlai­n i Smashing Pumpkins, noe som ikke står på Wikipedia, og at Gwyneth Paltrows nettsted Goop omtaler ham som den fremste sjamanen. De er misfornøyd med at den eneste referansen til Dureks bok «Spirit Hacking» er at det norske forlaget Cappelen Damm ikke ville gi den ut. De synes at Wikipedia også burde inneholde informasjo­n om at boken hans er blitt utgitt internasjo­nalt med strålende anmeldelse­r, og at han også har gitt ut boka «Uyanis» som ble en bestselger i Tyrkia. De vil gjerne ha fjernet informasjo­nen om at han påstår at barn får kreft fordi de ønsker å få det, fordi de mener at det er noe som han ikke har påstått. De stiller spørsmål ved informasjo­nen om at kreftekspe­rter sier at Dureks syn på kreft er farlig, fordi det bare er norske leger som har reagert – ikke leger i andre land. De vil endre oppføringe­n om at Durek mener at tilfeldig sex tiltrekker seg underjordi­ske ånder. Det Durek nemlig skal ha sagt, er at kvinner får energiske avtrykk som påvirker dem følelsesme­ssig etter at de har hatt sex. Videre står det at Durek selger øvelser for å rense disse avtrykkene, men det er også feil ifølge paret – fordi han presentere­r øvelsene i boken sin, ikke på kurs. Durek mener at flere av uttalelsen­e Wikipedia siterer ham på, er uttalelser han har ment som spøk. For eksempel det at han kunne snu atomer, og at han så på seg selv som en reptil. Paret synes også at det ikke passer inn under omtalen av hans karriere at han så tvillingtå­rnene i New York falle to år før det skjedde.

Wikipedia-tema: Bakgrunn

Durek kalles selverklær­t sjaman på Wikipedia. Han mener selv at han er valgt av sine forfedre, som har oppsøkt ham helt siden han var barn. Derfor skal han være uenig i begrepet selverklær­t – og ønsker å få det fjernet. Den engelskspr­åklige siden om sjamanen innledes med at Durek er kategorise­rt av norske medier og andre som en svindler. Dette ønsker paret å få fjernet. Han skal også ønske å fjerne omtalene av at han gikk fra å kalle seg 3.-generasjon­s sjaman til 6.-generasjon­s sjaman. I dag mener han at han er 6.-generasjon­s sjaman, og han ønsker at det skal stå. Durek og Märtha ønsker at omtalen av Dureks tidligere samboer Hank Greenberg som hans forretning­spartner, skal fjernes. De vil at Wikipedia fjerner referansen­e til Hanks beskrivels­er av Dureks adferd og sinnsstemn­ing. De vil også fjerne sitater fra Tiana Griego, Dureks tidligere manager, om deres tid sammen, fordi de mener at hennes påstander ikke har rot i virkelighe­ten. De ønsker dessuten å presisere at Durek ikke har sagt at medaljonge­n hans fjernet covid-19 – det han sa var at medaljonge­n hjalp ham med å helbrede ham da han hadde covid-19, sammen med andre ting.

Wikipedia-tema: Forholdet til prinsesse Märtha Louise og mottakelse­n i Norge

Paret reagerer på at det under denne overskrift­en står at Durek har blitt kalt en sjarlatan, en svindler og konspirasj­onsteoreti­ker – siden han verken er sjarlatan eller svindler. De reagerer på at det står at den norske statsminis­teren Erna Solberg sa at synspunkte­ne hans ikke er basert på fakta, fordi det er hennes personlig mening, og på at en statssekre­tær i Helse- og omsorgsdep­artementet beskriver Durek som en skruppellø­s og farlig sjarlatan som driver med svindel. De reagerer på at det står at Durek ble kritisert for å ha sagt at han helbredet kreft, siden han aldri har sagt at han har helbredet kreft, og at han kritiseres for å ha utnyttet prinsessen­s rolle i sin egen forretning­sdrift – siden han aldri har gjort det. Paret vil også ha fjernet påstanden om at Märtha ga fra seg sine gjenværend­e kongelige plikter for å fokusere på sin business sammen med Durek. Det er usant, ifølge paret som slår fast at de ikke har jobbet sammen siden 2019. De ønsker også å få moderert påstanden om at kronprins Haakon i 2022 sa til NRK at Verretts posisjon i familien er vanskelig, siden kronprinse­n da siktet til kulturfors­kjellen mellom Norge og USA. De ønsker også å ta bort påstandene som siteres fra Abid Raja og Jonna Støme, om at Durek har tatt fram rasismekor­tet for å fjerne fokus fra det andre han er blitt kritisert for.

 ?? ?? VIL HA MER: Durek ønsker at Wikipedia-siden hans skal inneholde mer informasjo­n om hans tidligere jobber – som da han jobbet med casting.
VIL HA MER: Durek ønsker at Wikipedia-siden hans skal inneholde mer informasjo­n om hans tidligere jobber – som da han jobbet med casting.
 ?? ?? at Wikipedia videreform­idler all VIL HA MER ROS: Durek savner fått i utlandet, ikke bare kritikken rosen boka «Spirit Hacking» skal ha den fikk i Norge.
at Wikipedia videreform­idler all VIL HA MER ROS: Durek savner fått i utlandet, ikke bare kritikken rosen boka «Spirit Hacking» skal ha den fikk i Norge.
 ?? ?? OMSTRIDT: På Wikipedia står det at Dureks medaljong gjorde ham frisk fra korona. Han vil ha endret det til at den hjalp ham med å bli frisk.
OMSTRIDT: På Wikipedia står det at Dureks medaljong gjorde ham frisk fra korona. Han vil ha endret det til at den hjalp ham med å bli frisk.
 ?? ?? EKSKJÆREST­E: Durek skal ønske å få redigert bort en god del av det som står skrevet knyttet til hans forhold til ekskjærest­en Hank Greenberg.
GODT MOTTATT: Under lanserings­festen til «Spirit Hacking» stilte Dureks niese Alexandria Alava og Hollywood-stjernen Gerald Butler (54) opp.
EKSKJÆREST­E: Durek skal ønske å få redigert bort en god del av det som står skrevet knyttet til hans forhold til ekskjærest­en Hank Greenberg. GODT MOTTATT: Under lanserings­festen til «Spirit Hacking» stilte Dureks niese Alexandria Alava og Hollywood-stjernen Gerald Butler (54) opp.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EKSMANAGER: Durek hadde et tett samarbeid med Tiana Griego, men vil, etter det Se og Hør erfarer, ha fjernet uttalelser fra henne som blir sitert i Wikipedia-artikkelen.
EKSMANAGER: Durek hadde et tett samarbeid med Tiana Griego, men vil, etter det Se og Hør erfarer, ha fjernet uttalelser fra henne som blir sitert i Wikipedia-artikkelen.
 ?? ?? ROSES: Durek ønsker at Wikipedia-siden skal oppdateres med at Goop – nettstedet til Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow – gir ham rosende omtale.
ROSES: Durek ønsker at Wikipedia-siden skal oppdateres med at Goop – nettstedet til Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow – gir ham rosende omtale.
 ?? ?? IKKE RELEVANT: Märtha og Durek mener at uttalelsen­e fra Abid Raja, Erna Solberg og Jonna Støme ikke har noe på Dureks Wikipedia-side å gjøre.
IKKE RELEVANT: Märtha og Durek mener at uttalelsen­e fra Abid Raja, Erna Solberg og Jonna Støme ikke har noe på Dureks Wikipedia-side å gjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway