Se og Hør

HVA SKJEDDE MED MAMMA?

Bergensere­n var bare 13 år gammel da moren Trine forsvant uten et spor. 20 år senere er han fortsatt på desperat jakt etter svar.

-

Trenger svar. Natt til 7. mai 2004 forsvant bergenskvi­nnen Trine Frantzen sporløst etter en fest på Øvsttun i Bergen. Trines forsvinnin­g er en av de mest omtalte i Norge. Det er skrevet side opp og ned om mysteriet, men for sønnen Jørgen Frantzen (34) er det hele en personlig tragedie. Han var 13 år gammel da moren forsvant, og har aldri fått svar på hva som skjedde.

– Usikkerhet­en er grusom å leve med. Jeg skjønner at min mor er død, men fordi saken ikke er løst, kan jeg aldri legge det bak meg. Det er umulig å gå videre. Jeg må vite hva som skjedde med mamma.

Lever i usikkerhet. Selv har han engasjert seg sterkt i etterforsk­ningen, gått gjennom politiets arbeid og snakket med vitner og folk som kjente moren. Håpet er at noen vet noe som kan bidra til en løsning.

– I perioder klarer jeg å la det ligge, men så blir jeg giret på at noe må skje igjen, og jeg begynner å jobbe, undersøke og mase på politiet. Flere ganger har jeg hatt håp om en oppklaring, men igjen og igjen slukner håpet. Det er ufattelig slitsomt, forteller bergensere­n som selv er far til fem.

Droppet siktelsen. Sist gang Trine Frantzen ble sett i live var på en fest i Fana. Trine var en del av Bergens rusmiljø, og ble først meldt savnet etter seks dager. I ere uker ble forsvinnin­gen behandlet som en «savnet-sak», noe bergenspol­itiet har fått sterk kritikk for. Først etter tre måneder åpnet politiet drapsetter­forskning, og da var mange bevis trolig forsvunnet. I 2007 ble Frantzens samboer pågrepet og siktet for drap. En kamerat av samboeren ble siktet for å ha motarbeide­t etterforsk­ningen, og senere for å ha vært med å skjule liket. Året etter ble sakene henlagt, og siktelsen frafalt.

 ?? ?? SPORLØST FORSVUNNET: Trine Frantzen var 31 år gammel da hun forsvant sporløst etter en fest i Bergen i 2004.
KJÆRLIG MOR: Jørgen husker Trine som en kjærlig og omtenksom mamma.
SPORLØST FORSVUNNET: Trine Frantzen var 31 år gammel da hun forsvant sporløst etter en fest i Bergen i 2004. KJÆRLIG MOR: Jørgen husker Trine som en kjærlig og omtenksom mamma.
 ?? ?? Savner en grav å gå til
LEVER I USIKKERHET: Jørgen Frantzen var bare 13 år da moren Trine forsvant. I 20 år har han levd med sorg og usikkerhet, men har fortsatt håp om å få svar på hva som skjedde med moren. Bildet er fra 2019 da politiet gravde opp flere graver på Øvsttun kapell i Bergen.
Savner en grav å gå til LEVER I USIKKERHET: Jørgen Frantzen var bare 13 år da moren Trine forsvant. I 20 år har han levd med sorg og usikkerhet, men har fortsatt håp om å få svar på hva som skjedde med moren. Bildet er fra 2019 da politiet gravde opp flere graver på Øvsttun kapell i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway