Se og Hør

Det har vært et eventyr

- TEKST: TORE SKAAR FOTO: TORE SKAAR, SE OG HØR

2018. Siden har Espen vært vår faste vokalist, og sunget de samme sangene som Tore Halvorsen sa han var så lei av, understrek­er William.

God arvtager. Han berømmer Espens innsats.

– I disse årene har Espen gjort en kjempe n jobb for oss. Han er en meget dyktig vokalist, og har vært med å bære bandet ytterliger­e seks år, fram til 60-årsjubilée­t. Vårt publikum har også trykket ham til sitt bryst. Derfor mener jeg det ville være en hån mot ham å skyve ham til side. Det ville blitt helt feil, mener

Kristoffer­sen, og tilføyer:

– Vi har også hatt andre vokalister i bandets 60-årige karrière, som har frontet bandet i årevis, men som heller ikke skal opptre i Spektrum. Denne gangen er det Espen som fortjener å skinne. Så enkelt er det egentlig. Misnøye. – Likevel virker det som om forholdet til Tore Halvorsen ikke er det aller beste?

Kristoffer­sen medgir, om enn motvillig, at det er visse ting Tore Halvorsen har gjort etter at han sluttet, som har vært en kime til ergrelse.

– Vi har fått tilbakemel­dinger på at han har kommet med uheldige bemerkning­er om både musikken og enkeltmedl­emmer i bandet på konsertene sine. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er ment, men det tar seg ikke så pent ut, sier William.

- «Filial». – Vi har også følt at han driver sin egen « lial» av Ole Ivars, ved at han har brukt originalko­mpet vårt på sine solo-opptredene­r. Men utover dette, har jeg ingenting usnakket med Tore Halvorsen, og ønsker ikke å legge sten til byrden og starte en krangel. Det er det ingen grunn til, presiserer Kristoffer­sen.

Uten brodd. – Tore har gjort en ott jobb for oss i mange år som vokalist, og skal ha sin del av æren for bandets suksess – ingen tvil om det. Det var et lykkelig samarbeid i mange år. Men nå er det dagens utgave av Ole Ivars som legger løpet – uten brodd mot noen.

Ulovlig. Se og Hør har også tatt en prat med Tore Halvorsen om den siste tidens gnisninger, og han innrømmer at det var tilløp til det han kaller «småkrangli­ng» en periode.

– Det var fordi jeg reiste

rundt og brukte originalko­mpet til Ole Ivars på mine solokonser­ter. Det likte de ikke, og mente at det har jeg ikke lov til. Jeg ble kontaktet av en advokat, som sa at jeg måtte lage nye komp. Og det har jeg gjort, forteller han.

Sleivspark. Han vedgår også at han har hatt noen sleivete bemerkning­er om Ole Ivars og musikken når han har opptrådt solo, men sier det har vært mest på eip.

– Jeg har også skrytt av bandet og tiden min der, understrek­er han.

– Dessuten har jeg ikke bare

Ole Ivars-låter på repertoare­t. Jeg spiller mye country og svensktopp­ar også, samt låter fra min egen plate, og er i ferd med å slippe nye låter på Spotify. Jeg har nok å gjøre, forteller Halvorsen til Se og Hør.

Ikke fornærmet. – Det har virket som om du var sår over ikke å bli invitert til avslutning­skonserten?

– Det så kanskje slik ut, men dette ikke er noe jeg går rundt og tenker på. Det er dagens Ole Ivars som jubilerer, og da får de gjøre som de vil. Jeg uttrykte bare at jeg synes det er litt rart at jeg ikke har noen plass i denne sammenheng­en, etter å ha sunget låtene deres i 30 år. Det må det være lov å si, og det er det ere som mener. Men jeg er ferdig med det, og slett ikke fornærmet. Selv sitter jeg gjerne hjemme den kvelden og ser på TV og drikker Cola!

Gode ønsker. I likhet med William Kristoffer­sen, ønsker Tore Halvorsen å legge «diskusjone­n» død.

– Jeg gidder ikke å krangle, og har ingen ambisjoner om å lage tredje verdenskri­g ut av dette, presiserer han.

– Jeg orker ikke å være uvenn med folk. Det er det verste jeg vet. Jeg ønsker gutta hjertelig til lykke med jubiléet og håper de vil få en heidundran­des kveld, med masse folk i salen.

Et eventyr. William Kristoffer­sen velger også å avslutte i en positiv tone.

– Nå gleder vi oss til å gjennomfør­e planen vi har hatt hele tiden, der vi føler at vi kan avslutte Ole Ivars' 60 år lange karrière med agget til topps. Det har vært et eventyr!

 ?? ?? GLADE DAGER: Ole Ivars har i årenes løp figurert i utallige oppslag i Se og Hør. Her er Tore og William fotografer­t på et Se og Hør-cruise i Karibien i 1990.
GLADE DAGER: Ole Ivars har i årenes løp figurert i utallige oppslag i Se og Hør. Her er Tore og William fotografer­t på et Se og Hør-cruise i Karibien i 1990.
 ?? ?? DEN GAMLE GJENGEN: Ole Ivars anno 1994. Bak fra v: Arne Willy Foss, Tore Halvorsen og William Kristo„ersen. Foran: Arild Engh (t.v.) og Ole Ødegård. Arild gikk bort i 2017.
DEN GAMLE GJENGEN: Ole Ivars anno 1994. Bak fra v: Arne Willy Foss, Tore Halvorsen og William Kristo„ersen. Foran: Arild Engh (t.v.) og Ole Ødegård. Arild gikk bort i 2017.
 ?? ?? FEIRET: Tore Halvorsen ble båret på gullstol da Ole Ivars hadde sin siste ordinære konsert på Musikkflek­ken i Sandvika i november 2018. Fra v.: Morten Nyhus, Ole Ødegård, William Kristoƒersen, Tore Halvorsen, Bjørn Elvestuen og Arne Willy Foss.
FEIRET: Tore Halvorsen ble båret på gullstol da Ole Ivars hadde sin siste ordinære konsert på Musikkflek­ken i Sandvika i november 2018. Fra v.: Morten Nyhus, Ole Ødegård, William Kristoƒersen, Tore Halvorsen, Bjørn Elvestuen og Arne Willy Foss.
 ?? ?? NY FRONTFIGUR: I 2019 overtok Espen Hagen Olsen stafettpin­nen etter Tore Halvorsen som vokalist i Ole Ivars.
NY FRONTFIGUR: I 2019 overtok Espen Hagen Olsen stafettpin­nen etter Tore Halvorsen som vokalist i Ole Ivars.
 ?? ?? INGEN KRIG: Kristoƒersen mener konflikten er overdrevet. – Det er egentlig en «ikke-diskusjon», og mitt ene fokus er å få til en verdig avslutning for Ole Ivars.
INGEN KRIG: Kristoƒersen mener konflikten er overdrevet. – Det er egentlig en «ikke-diskusjon», og mitt ene fokus er å få til en verdig avslutning for Ole Ivars.
 ?? ?? FRED I SIKTE: Tore Halvorsen liker ikke konflikter, og er «helt ferdig med saken», sier han.
FRED I SIKTE: Tore Halvorsen liker ikke konflikter, og er «helt ferdig med saken», sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway