Se og Hør

GØY Å VÆRE GÆREN PÅ TV!

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: ANDREAS FADUM, TORE SKAAR, ESPEN SOLLI, TV 2, NRK, PRIVAT

ta med seg det gode, og de gode verdiene videre, sier Line.

Omfavner alderen. Den tunge avskjeden med moren kk henne til å re ektere over livet, og gjorde at hun omfavnet milepælen da hun i fjor fylte 50.

– Å leve er et oppdrag som jeg tar på største alvor. Derfor hadde jeg ingen 50-årskrise. Det hadde vært som å spytte på den opplevelse­n, mener TV-pro len.

Et idol. Mor og datter var veldig ulike som mennesker, men sto hverandre nær. Hver dag lar Line seg inspirere av mammaen sin.

– Jeg er høylytt og tar plass, mens hun var liten og engstelig. Midt i det skjøre hadde hun likevel en styrke som inspirerer meg hver eneste dag. Hver gang hun sto opp for noe, måtte hun overvinne noe inni seg. Det kostet henne mye mer enn det ville gjort for meg. Mamma var, og er mitt store idol, sier Line.

Tøft miljø. Både fra moren og faren har den erfarne TV-pro - len tatt med seg viktige verdier. Faren jobbet i fagbevegel­sen, og moren på videregåen­de skole. Kompetanse, rettferdig­het og lojalitet var nøkkelord hjemme hos familien Andersen. På Bøler vokste Line og søsteren opp i fjerdeetas­je i en blokkleili­ghet. Det var et tøft, men samtidig sammensvei­set miljø som formet henne til den hun er i dag.

– Jeg var et blokk-barn, og vi hang på gata i gjenger. Det er ikke noe «bullshit» på Bøler. Vi er tøffere og større i kjeften enn de este – men også veldig lojale, sier Line.

Modig. Rettferdig­het ble tidlig viktig for østkantjen­ta. Som tiåring dannet hun Fredsklubb­en som jobbet for en verden uten krig. Senere engasjerte

hun seg i Amnestys arbeid. Målet var å bli gravejourn­alist, men tilfeldigh­eter gjorde at hun endte opp som sportsjour­nalist i NRK. En jobb hun hadde i 15 år, der hun ledet store direktesen­dinger som VM i sjakk og friidrett. Andersen anslår at hun har over 1000 timer bak seg med direktesen­dinger.

– Jeg er opptatt av å være modig. Jeg er en sterk kvinne, og tåler nok mer enn gjennomsni­ttet, slår hun fast.

Være litt gæren. Mange vil nok si at det var et modig valg å bli med i «Spillet», TV 2-konkurrans­en der tolv kjendiser konkurrere­r mot hverandre i et sosialt spill. Hverken Line eller de andre deltakerne visste hva de gikk til.

– Det er veldig gøy å gjøre noe du ikke vet hva er, og samtidig være så gæren, sier hun, og legger til at hun kk et råd av niesen på syv år.

– Hun sa at det er forskjell på hva som er skummelt og hva som er farlig. Det synes jeg at vi jenter burde tenke mer på. Målet mitt er å være en kvinne som får lov til å være kompetent, ta plass, snakke høyt og av og til være best i rommet.

Venner bekymret. I «Spillet» fremstår Line Andersen som en sterk spiller, og blir av ere stemplet som en ledertype. Engasjemen­tet blant seerne har vært enormt, men i starten var det ikke alle av Lines nærmeste som kjente henne igjen på skjermen.

– Jeg er jo høylytt til vanlig, og plutselig var jeg tause Line. De ble nesten bekymret, og lurte på hva jeg drev med. Jeg tenker at de klippet det slik i påvente av ting som skulle skje, forteller hun.

Skaper engasjemen­t. Hver gang en ny episode legges ut, tikker det inn meldinger fra kjente og ukjente som alle har sterke meninger om det som skjer på skjermen.

– Det er kjempekose­lig at folk er så engasjert. Mitt inntrykk er at de este ser på meg som en trivelig « inking», sier Line.

Hun er usikker på om hun har fått noen datingfore­spørsler ennå. Men hvis det skulle dukke opp, er hun heller ikke interesser­t.

– Jeg kunne aldri datet noen som tok kontakt på nett. De kan heller spandere en øl på by’n!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ET MODIG VALG: Nysgjerrig­heten ble trigget da Line Andersen ble spurt om å være med i den nyskapende TV-serien «Spillet». Hun er opptatt av å være modig, og endte derfor opp med å takke ja.
ET MODIG VALG: Nysgjerrig­heten ble trigget da Line Andersen ble spurt om å være med i den nyskapende TV-serien «Spillet». Hun er opptatt av å være modig, og endte derfor opp med å takke ja.
 ?? ?? NYE VENNER: Gjennom deltakelse­n i TV-serien har Line fått mange nye venner. Her med Ste en Eriksen, Danby Choi og Victoria Skau.
NYE VENNER: Gjennom deltakelse­n i TV-serien har Line fått mange nye venner. Her med Ste en Eriksen, Danby Choi og Victoria Skau.
 ?? ?? STERKE FØLELSER: Deltakerne har latt seg rive med under innspillin­gen, og seerne har engasjert seg voldsomt i det fascineren­de sosiale spillet.
TØFF JENTE: Line var ikke gammel da hun ble opptatt av rettferdig­het og likevalg. Her er hun i 17. mai-tog i unge år.
TIDLIG DEBUT: På slutten av 1980-tallet var Line en av programled­erne i NRKs ungdomspro­gram «Blikkbåx».
STERKE FØLELSER: Deltakerne har latt seg rive med under innspillin­gen, og seerne har engasjert seg voldsomt i det fascineren­de sosiale spillet. TØFF JENTE: Line var ikke gammel da hun ble opptatt av rettferdig­het og likevalg. Her er hun i 17. mai-tog i unge år. TIDLIG DEBUT: På slutten av 1980-tallet var Line en av programled­erne i NRKs ungdomspro­gram «Blikkbåx».
 ?? ?? I OL: Planen var å jobbe med gravejourn­alistikk, men Line fant tidlig ut at hun også hadde et underholdn­ingsgen og at det passet fint å jobbe med sport. Her intervjuer hun Jaysuma Saidy Ndure under OL i London i 2012.
I OL: Planen var å jobbe med gravejourn­alistikk, men Line fant tidlig ut at hun også hadde et underholdn­ingsgen og at det passet fint å jobbe med sport. Her intervjuer hun Jaysuma Saidy Ndure under OL i London i 2012.
 ?? ?? I STUDIO: I løpet av sin karriere har Line ledet store direktesen­dinger, blant annet VM i sjakk. Her med ekspertkom­mentator Torstein Bae.
I STUDIO: I løpet av sin karriere har Line ledet store direktesen­dinger, blant annet VM i sjakk. Her med ekspertkom­mentator Torstein Bae.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway