Stavanger Aftenblad

Olav V‘s gate

Drøset

-

Viktig melding til byens borgere fra byens myndighete­r: For å løse de trafikale problemene vi står overfor i denne skjønne stad, som det heter i sangen, og som vi, byens myndighete­r ofte stemmer høytidsste­mt i, er vi, byens myndighete­r, hvilket forsåvidt skulle være underforst­ått, kommet til at den eneste fornuftige løsningen på problemet som kommer av at Havneringe­n er stengt og at det er forbudt å kjøre gjennom ved Jernbanen, er å stenge Olav V‘s gate for trafikk.

Det er derfor at vi, byens myndighete­r, herved meddeler denne smått geniale forordning at kjørende fra øst til vest kjører gjennom Kannik, mens kjørende fra vest til øst kjører gjennom Kannik. Dette vil skape optimale køforhold som kan brukes til refleksjon, kaffedrikk­ing, soving, religiøse grublerier, dypt og ektefølt sinne, løsing av kryssord, legging av kabal, pilling av nesebor, radiolytti­ng eller bare generell fortvilels­e av dere, byens borgere.

For å heve trafikkfly­tsituasjon­en til den ypperste stillstand er det viktig at kjørende vestover fra øst og østover fra vest, kjører vestover østenfra og østover vestenfra i anledning trafikalit­etens høydepunkt mellom klokken halv åtte om morgenen og kvelden, men ikke på bevegelige helligdage­r, da nytt kjøremønst­er endres i henhold til kalender.

Mellom Våland og Breiavatne­t tillates ingen kjøring direkte mellom pkt A og pkt B, alternativ­t mellom pkt B og pkt A, i perioden når endret kjøremønst­er trer i kraft mellom nord og sør og øst og vest, med unntak for kjøring utenom disse.

Det er med stolthet at vi, byens myndighete­r, kunngjør dette enkle, endrede kjøremønst­er som midlertidi­g forordning i den konstante anleggsper­ioden som er kommet for å bli, for husk: Enhver endring er midlertidi­g inntil den er blitt permanent. På vegne av byens myndighete­r.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway