Stavanger Aftenblad

Ny smak av sommer i kveld

Øs pøs regnvær og flomvarsel i går. Men i kveld blir det strålende sol og opp mot 20 grader flere steder i distriktet.

- KJELL-IVAR GILJE GRØNDAL

Litt tåke fra morgenen av, men så vil himmelen sprekke opp. –Ettermidda­gen og kvelden ser ut til å bli veldig fin med sol og temperatur­er på rundt 20 grader, sier vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga på Vestlandet, Martin Granrøed, til Aftenblade­t.

I går ble det sendt ut OBSvarsel om store nedbørsmen­gder i Sør-Rogaland. Brannvesen­et minnet også folk på hvordan de skal håndtere alt regnet som nå kommer.

Flom på rim

De la ut følgende melding på Facebook: «Regn, regn, regn, regn, øsende regn, pøsende regn ...» Deretter fulgte oppfor- dring om å rense sluker og takrenner, og skalke alle luker. Meldingen ble avsluttet med: «Sikke, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag».

Omslag

Men det var i går. I dag blir det altså en smak av sommer igjen, ifølge vakthavend­e meteorolog Martin Granrøed. – Noen steder i Sør-Rogaland, spesielt i innlandet, vil nok også få temperatur­er på over 20 grader, sier Granrøed. I morgen og søndag blir det dessverre ikke like fint og varmt. I morgen kommer det et lavtrykk inn over Sør-Rogaland som gir skyer og regn og temperatur­er på mellom 10 og 15 grader. Søndag ser det litt bedre ut. – Da blir det vekselvis sol og skyer og for det aller meste opphold. Temperatur­en vil ligge på mellom 13 og 15 grader, sier Granrøed.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway