Stavanger Aftenblad

Komikerfru­e auksjonere­r bort ektemannen

Hilde Sunde Hjelm auksjonere­r bort sin mann, Pål Hjelm. Pengene som samles inn, er med på å finansiere en utstilling som tar for seg barn i vanskelige hjem.

-

– Hun skal selge meg! ler Pål Hjelm og kikker på kona. Minstepris­en ligger på 10.000 forklarer multitalen­tet.

– Jeg er 107 kilo ren underholdn­ing. De får en god kilopris, legger han til, og latteren fortsetter.

Bedrifter og privatpers­oner vil få sjansen til å leie inn komiker Pål Hjelm som entertaine­r. Pengene som samles inn, bidrar til å finansiere en utstilling som finner sted på Prekestole­n søndag 28 mai.

– «Hvis klær kunne fortelle heter utstilling­en, forklarer Hilde. Utstilling­en, i regi av reddesmå.no, har vandret rundt om i landet siden 2011. Nettverket ønsker å fortelle utsatte barns historier gjennom klær, dukker, bøker og andre gjenstande­r.

– Vi vil forsøke å gi informasjo­n om et alvorlig tema på en kreativ måte, og til det trenger vi midler. Jeg auksjonere­r derfor bort Pål, min mann. Han er veldig flink og han kan mye, sier Hilde, og smiler kjærlig mot mannen sin før hun ramser opp hans mange talenter.

– Han synger og spiller gitar, han vitser og sketsjer, han synger revyviser, han er god til å underholde barn …

– Og all slags annen galskap, runder Pål av.

Et plutselig drag av alvor legger seg i Hildes ansikt. Hun sier at hun godt kan forstå at penger til veldedighe­t er det få som kan rutte med i disse nedgangsti­der.

– Det har vært dårlige tider i Stavanger. Vi forstår selvfølgel­ig at det er vanskelig å finne penger til å støtte veldedige formål. Likevel kan en jo nå lese i avisen at ting går bedre og bedre. I fjor var en nødt til å avlyse både sommerfest­er og julebord. Nå som det går litt bedre, finnes det kanskje en bedrift som har lyst til å leie inn Pål Hjelm til en firmafest, sier hun håpefullt. Pål Hjelm nikker.

”Jeg er 107 kilo ren underholdn­ing. De får en god kilopris.”

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway