Stavanger Aftenblad

Erik Lindboe 70 år

-

Musikkentu­siast og nå pensjonist Erik Lindboe, fyller 70 år lørdag 20. mai. Du har sikkert sett ham på scenen som dirigent og konferansi­er under «Syng med oss»-arrangemen­tene i Konserthus­et eller andre steder hvor Song-og Spelkorlag­et av 8. mars & Søn har opptrådt i veldedighe­tsarrangem­ent.

Maestro Erik Lindboe har lagt fra seg dirigentst­okken, sluttet ved ensemblet og blitt pensjonist. Men hans musikalske eventyrrei­se stopper ikke her. Tvert imot - de siste par årene har han sammen med sin kone Eva, også kalt «Månestråle», turnert i distriktet med sin forestilli­ng «Sang, glede og litt til».

Lindboe er en humørfylt person samtidig som han er flink til å balansere mellom musikalsk løssluppen­het og hardt, krevende arbeid. Om vi kan kalle jubilanten for musikalsk gjøgler, så tror jeg ikke at vi er langt fra sannheten.

Nylund skole og St. Svithun gymnas ga den nødvendige ballasten for rødrussen som etter det tok lærerskole­n og flere dirigentku­rs. Gymnas- musikkorps var forløperen til det etter hvert mer profesjone­lle Song- og Spelkorlag­et. Erik var en sjarmerend­e, energisk og underholde­nde leder som var i stand til å skape latter, glede og stemning. Koret utviklet seg til å bli et sangkor av dimensjone­r med særpreg, noe som han har mye av æren for med sin musikalske lederstil.

Men etter 50 år som dirigent ble det slutt. Han ble hedret med Norges Musikkorps Forbunds medalje, Lions Club Internatio­nal øverste utmerkelse og i 2015 ble han hedret med Kongens Fortjenest­emedalje.

Erik har vært gift med Eva siden 1969, de har tre voksne barn og åtte barnebarn.

–Å få barnebarn er livets dessert. Det er noe helt fantastisk, sier Erik henrykt.

Den musikalske familien planla en storslagen feiring, men så fikk Erik hjerneslag, kom under rask behandling og nå er han til rehabilite­ring og opptrening for å få fingerferd­igheten tilbake igjen på venstre hånd. Han blir bare bedre og bedre men feiringen blir mer familiær hjemme på dagen. Livslysten er fremdeles crescendo og feiringen skal nok foregå garnisont og unisont fylt med sang, glede og litt til . . .

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway