Stavanger Aftenblad

Oluf Ravndal er død

- DET HENDTE DAGENS ORD

Oluf Ravndal, Ålgård, er død, nær 73 år gammel.

Han ble rammet av kreft i fjor, tok kampen opp, men måtte gi tapt.

Oluf var født på Ålgård og bodde her mesteparte­n av sitt liv, avbrutt av militæret og tre perioder til sjøs. Etter yrkesskole begynte han på Figgjo Fajanse. Der arbeidet han mellom periodene til sjøs.

Videre hadde han en lang yrkeskarri­ere hos forskjelli­ge arbeidsgiv­ere, blant annet 13-14 år hos Smedvig og Odfjeld i Stavanger og Tananger. Hos Smedvig holdt han i stand verktøyet som ble brukt til oljeboring. Ellers jobbet han i flere år i Jåttåvågen der Condeepene ble bygget. Også O. C. Østraadt i Sandnes fikk glede av denne dyktige mekanikere­n og reparatøre­n.

Noen år som handlanger for murer Arne Medalen fikk han også tid til.

Oluf var fascinert av årene i utenriksfa­rt. Han fortalte ivrig om sine besøk i USA, Latinog Afrika. Størst inntrykk gjorde elvefarten til de store innsjøene i USA og Canada.

Reise- og eventyrlys­ten dro han med seg til land. Sammen med venneparet Kirsten og Per Sverre Idland reiste han og Sissel med campingbus­s rundt om i Norge og Europa i 26 år. Et par turer i året til Syden var heller ikke å forakte.

Hele livet sitt var han ivrig opptatt av Ålgård Fotballklu­bb, klubben i hans hjerte. Oluf var i flere år trener for yngre lag i ÅFK. Klubben kan takke blant annet ham for en utrettelig innsats i forbindels­e med utvidelsen ble underskrev­et.

1850 Thranitten­es petisjon med 13.000 underskrif­ter ble levert til kongen, bl.a. om alminnelig stemmerett. Ledet av Marcus Thrane.

1893 Verdalsskr­edet gikk natt til 19. mai - 105 gårder ble rasert og 116 mennesker omkom.

1920 Bondeparti­et ble opprettet. Nytt navn Senterpart­iet 1959.

1939 I Spania inntok av klubbhuset. Selv spilte han aktivt på aldersbest­emte lag og fikk også seks kamper på A-laget. Hans verste mareritt var et 0-9 tap for EIK i Egersund i 1962. Da voktet Oluf buret til ÅFK. Han sa ofte med glimt i øyet at han ikke hadde sjanse på noen av målene. Uansett ble denne kampen legendaris­k i klubbens historie.

I senere år har han vært en av de ivrigste og mest trofaste i ÅFKs Seniorklub­b.

Oluf var hel ved og en mann vi kunne stole på. Han hadde sterke meninger som han stod for og gjennomfør­te.

Han etterlater seg kona Sissel, tre voksne sønner og flere barnebarn. Savnet er selvsagt størst hos dem, men det blir også et merkbart tomrom i ÅFK etter ham. På vegne av ÅFK Seniorer: Per Sverre Idland, Ole Sivertsen og Eddie Vigesdal Francisco Franco Madrid etter at falangiste­ne vant borgerkrig­en.

1943 I Trondheim ble 11 motstandsf­olk henrettet av tyskerne.

1994 Eurotunnel­en ble innviet av første tog i rute mellom Storbritan­nia og Frankrike.

2000 I Kristiansa­nd ble to jenter drept i Baneheia. En overgriper fikk 21 års sikring, den andre 18 års fengsel i 2002.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway