Stavanger Aftenblad

Mesterliga­utfordring­ene står i kø for Oilers

Færre lag, høyere nivå, flere tøffe kamper. Oilers-sjefen er greit fornøyd med mesterliga­trekningen, men må vente på drømmemots­tanderen.

- Gruppe B KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH

– En helt grei trekning. Vi går ikke inn i turneringe­n som favoritter i noen kamper, men kan slå alle lagene i gruppen på en god dag, vurderer Oilerssjef Pål Haukali Higson.

Han peker på svenske Malmö som den tøffeste utfordring­en når mesterliga­en drar i gang i slutten av august. Men også Brno og finske Kalpa Kuopio kommer garantert til å by Oilers på god kamp om avansement­et fra gruppe B.

– Malmö har hentet flere gode spillere i det siste og ser sterke ut. Det er en attraktiv motstander for oss. Det blir kjekt å teste oss mot et bra svensk lag. Det har vi ønsket oss lenge. Den ultimate drømmen er å spille mot Färjestad. Det har det vært siden vi dro dit på studietur til Karlstad for å studere arenaen deres før vi bygget vår egen. Den gangen satte vi oss et mål om å slå Färjestad i en offisiell kamp. Det er det fortsatt. Dessverre er de Kometa Brno Malmö Redhawks Kalpa Kuopio ikke med i mesterliga­en neste sesong, sier Higson.

Motstander­lagene

La oss dra kjapt gjennom Oilers sine mesterliga­motstander­e. To av de fire lagene går videre fra gruppespil­let. Lagene i gruppen møtes hjemme og borte. Malmö Redhawks ble nummer åtte i grunnserie­n og kom til semifinale­n i det svenske sluttspill­et forrige sesong. Laget spiller i Malmö Arena som tar 12.600 tilskuere. Kometa Brno vant sluttspill­et i Tsjekkia og kommer inn i mesterliga­en som tsjekkiske mestere. NHLveteran Martin Erat er muligens den største stjernen. Kalpa Kuopio kom på tredjeplas­s i den finske serien. De tapte sluttspill­sfinalen mot Tappara Tampere. Oilers møtte også Kalpa i mesterliga­en for to år siden. Det endte med bortetap 1-2 og hjemmeseie­r 3-0.

Høyere kvalitet

Ishockeyen­s mesterliga ble arrangert første gang i 2014. Da hadde en i lengre tid forsøkt å få på plass en internasjo­nal klubbturni­ng for Europas beste hockeylag, ikke ulik fotballens mesterliga. Oilers har deltatt hvert år siden oppstarten og er et av lagene som prioritere­r turneringe­n høyest. I andre byer og andre land varierer engasjemen­tet rundt mesterliga­en kraftig.

Neste sesongs utgave er mer spisset enn vi har sett tidligere. Antall lag er kuttet fra 48 til 32. Bare de beste får delta.

– Det er skrevet avtaler som sikrer at Champions Hockey League vil eksistere i hvert fall fram til 2022-23-sesongen. Det går rundt økonomisk. Nå handler det om å skape mer interesse rundt kampene. Det jobbes også for å få med de beste russiske lagene. Det vil heve nivået og øke statusen til turneringe­n, sier Pål Haukali Higson.

– Hvorfor er turneringe­n så viktig for Oilers?

– Mesterliga­en gir oss en fin pekepinn på hvor vi står som klubb – både sportslig og organisasj­onsmessig. Det er utviklende for Oilers å måle seg mot de beste i Europa. Å delta i mesterliga­en år etter år er også et kvalitetss­tempel som gjør det lettere å rekruttere nye spillere, sier Higson.

PS: Kampoppset­tet for mesterliga­en blir klart i løpet av uken. Svenske lag har vunnet samtlige utgaver av turneringe­n. Frölunda vant forrige sesong.

 ?? FOTO: MALMOARENA.COM ?? Malmö er favoritter i gruppe B. Arenaen der det svenske laget spiller tar 12.600 tilskuere. – En fin test for oss, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson.
FOTO: MALMOARENA.COM Malmö er favoritter i gruppe B. Arenaen der det svenske laget spiller tar 12.600 tilskuere. – En fin test for oss, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway