Stavanger Aftenblad

Nekter å skrive under trygdeoppg­jøret

-

Pensjonist­forbundets leder Jan Davidsen vil ikke signere protokolle­n i forbindels­e med trygdeoppg­jøret som regulerer inntektene til landets pensjonist­er.

Misfornøyd­e

– Vi har ikke fått gjennomsla­g for noen av våre krav, og er misfornøyd med at trygdeoppg­jøret heller ikke i år skal oversendes Stortinget før behandling i forbindels­e med statsbudsj­ettet i høst, sier han til ABC Nyheter.

– Dette er tredje året på rad at landets uføre og pensjonist­er får en nedgang i kjøpekraft­en, og nekter å skrive under protokolle­n under møtet med arbeids- og sosialmini­ster Anniken Hauglie (H).

Også Funksjonsh­emmedes fellesorga­nisasjoner og flere andre valgte å unnlate å skrive under på protokolle­n.

Felles krav

Pensjonist­forbundet med SAKO-organisasj­onene og SAFO som represente­rer over 240.000 medlemmer hadde felles krav til trygdeoppg­jøret. Forhandlin­gsrett og regulering av pensjon på linje med lønnsvekst var hovedkrave­ne. Grunnbeløp­et (G) øker f.o.m. 1. mai med kr 1058 kroner til 93.634.Det tilsvarer 1.14 prosent. Fratrukket 0,75 prosent blir dermed løpende alderspens­jon økt med kun 0,38 prosent f.o.m. 1. mai 2017.

Det er den laveste regulering­en siden pensjonsre­formen i 2011.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway