Stavanger Aftenblad

Grådig sprek, men altfor streit

Den er stilig, og i versjonen med V6-motor grådig sprek, uten at den helt ønsker å løsne på slipset.

-

Da Audi A5 ble presentert i 2006, skal bilens designer, Walter de Silva, ha sagt at det var den peneste bilen han noen gang hadde tegnet. Før det hadde han jobbet for Alfa Romeo, der han blant annet var ansvarlig for 156-modellen.

A5 deler plattform med A4, og er en slags underserie som består av kabriolet, kombicoupé og coupé. I fjor kom det en helt ny A4, og ikke overrasken­de er produsente­n nå klar med A5.

Like naturlig er det at bilene deler mye av det samme designsprå­ket, noe som gjør at den nye utgaven har litt skarpere kanter enn modellen den erstatter.

Samtidig har den beholdt de fine linjene, og det er fortsatt en pen bil. Ikke veldig spennende, men fin å se på.

Strøkent interiør

Innvendig har den også fått med A4’s veldig vellykkede interiør, der man kan, og bør, velge det de har kalt «virtual cockpit». Dette er Audis nye heldigital­e instrument­panel, som både ser bra ut og fungerer knirkefrit­t.

I skjermen foran føreren kan man justere størrelsen på klokkene og for eksempel la et kart dominere. Dette er løst veldig godt rent teknisk, og instrument­panelet er av de aller mest brukervenn­lige på markedet.

Audi har i lang tid vært gode på interiører med høyt kvalitetsn­ivå og god ergonomi, noe som er løftet ytterliger­e med «virtual cockpit».

A5 coupé er en todørs bil, med bakseter. For å gjøre tilgangen til baksetene best mulig, er dørene store. Det kan være en smule upraktisk hvis man har parkert trangt, og plassen i de to baksetene er heller ikke all verden.

Putter man inn to voksne bak og drar på langtur, blir det trolig uggen stemning etter hvert. Bilen er mer å betrakte som en GT-bil der man kan ta med baksetepas­sasjerer.

Langturbil

Selv med en så stor motor som testbilen har, er det i mindre grad en sportsbil og i høyere grad nettopp en GT-bil for de lange og komfortabl­e turene.

Motoren i den nye S5-utgaven er

 ?? ALLE FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN / NTB TEMA ?? Den nye utgaven har mer markerte linjer enn forrige utgave, den var glatt som et såpestykke.
ALLE FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN / NTB TEMA Den nye utgaven har mer markerte linjer enn forrige utgave, den var glatt som et såpestykke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway