Stavanger Aftenblad

Ap’s bakvendtla­nd – der for er mot

- KRISTOFFER SIVERTSEN

Ap har bompengere­korden. Nå har partiet også satt ny personlig rekord i Rogaland. Ap’s Ole Martin Juul Slyngstadl­i og Dag Mossige skriver i Aftenblade­t 16. mai at med Frp i regjering har man slått norgesreko­rden i bompenger. Det er upresist.

Slått sin egen rekord

Sammen med andre bompengeve­nner har Ap klart å sette norgesreko­rd i å tyne flest mulig kroner ut av lommeboken til familier på tross av at Frp er i regjering. Det skal godt gjøres. Men la det være helt klart, Ap hadde også denne rekorden fra før av, nå har de bare slått sin egen personlige rekord.

Baksiden av medaljen og Ap’s bompengere­kord er at det blir vanskelige­re å være innbygger i Stavanger og Sandnes. Det blir dyrere å komme seg til og fra jobb, og det blir dyrere å kjøre barna på fritidsakt­iviteter når jernringen innføres fra 2018.

Bompenger og rushtidsav­gift har lenge vært en prestisjes­ak for Ap. Det er ingen tilfeldigh­et at det var en samferdsel­sminister fra Ap som sørget for å gi lovmessig åpning for rushtidsav­gift. Det er heller ikke ukjent at Ap i Stavanger og Fylkesting­et har som mål å gjøre hverdagen vanskelige­re for bilister. Stavanger Ap har tidligere uttalt at de mener rushtidsav­giften må svi for folk. Nå får de ønsket sitt oppfylt, mot Frp’s stemmer.

Bakvendt er det når Ap klager på Frp. Særlig all den tid regjeringe­n flere ganger har forsøkt å kutte bompenger. I andre enden har Ap på sin side dannet flertall i Stortinget mot Frp’s forslag om bompengeku­tt. Det er mulig å kutte bompenger i Stavanger og Sandnes, men da må vanlige folk være viktigere for Ap enn politiske seirer.

Frp har gått til valg for å kutte bompenger. Vi har forsøkt å stoppe bompenger i alle kommuner, men velgerne ga flertall til partiene som vil ha bompenger. Likevel har Frp i regjering klart å redusere bompengene betrakteli­g.

Frp betyr en forskjell

Dersom Ap i stedet for å føre velgerne bak lyset til å tro at de er mot bompenger, virkelig hadde ønsket å gjøre noe med bompengeko­stnadene for innbyggern­e, hadde partiet aldri stemt for å omringe bydelene våre med bomgalger.

Resultatet av en regjering uten Frp vil sannsynlig­vis være en dobling av bompengeko­stnadene. Derfor betyr det en forskjell med oss i regjering. Det står tross alt om familieøko­nomien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway