Stavanger Aftenblad

Anders Leon Andersen 60 år

-

Det er noe naturstrid­ig over at Anders Leon Andersen, Madla, fyller 60 år i dag, for aldri har han vært sprekere, mer nysgjerrig, ydmykt undrende og verbalt frekkere enn nå. Og det sier ganske mye om et menneske som fra barnsben ble skjemt ut av mor og to barnløse tanter. Frokosten fikk han servert på sengen til han giftet seg. All grenseløs kjærlighet fra de tre kvinnene kunne lett ha gjort ham til en ufordragel­ig egoist. I stedet ble han et menneske med stor omsorg, ikke bare for de nærmeste.

Når kolleger og venner skal beskrive han, bruker de ofte ord som: Varm og nær. Snill. Lun humorist. Svært direkte i språket, nesten litt frekk, men aldri sårende.

At han ble journalist, må betegnes som en lykkelig tilfeldigh­et. Han fikk læreplass som typograf hos Aktietrykk­eriet, dro i militæret, kom hjem igjen og fikk som 24-åring fast jobb i Aftenblade­t. Siden har han blitt i ulike jobber i bedriften, og har vært innom de fleste avdelinger. De siste 16 årene har han jobbet mest som journalist. Til daglig skriver han portrettin­tervjuer på Folk-sidene eller omtaler av mennesker som fyller runde år eller som har gått bort.

Han skildrer oppveksten som full av kjærlighet. Faren døde da Anders var fem år gammel, og først som voksen ble han klar over hvor mye moren måtte slite for å gi han og søsteren en god oppvekst. Han sier at et liv uten en far nok har preget han, og kanskje påvirket de valgene han selv har tatt i livet. – Forhåpentl­igvis har fraværet av en far ført til at jeg er mer tilstedevæ­rende for mine barn, sier han.

Han har også tatt seg av gamle tanter, er besøksvenn i fengsel, og har vært flyktningg­uide.

Han har vært aktiv i de fleste sosiale aktivitete­r i bedriften. Han er ganske så sportslig, og har løpt seks maraton– og mange halvmarato­nløp. 12 ganger har han deltatt i Sesilåmi. Han har også vært aktiv i Brodd og Madla IL, som trener og leder.

Anders er svært fornøyd med livet, selv om det også i hans liv har vært gleder og sorger. Hans kone døde for en del år siden. I dag er han lykkelig samboer med Jane.

Han er befriende lite opptatt av materielle verdier. Penger er til for å brukes. De siste årene har han tatt tre barn, svigerbarn og 8 barnebarn med på ferietur og utenlandst­ur.

Han inviterer til åpent hus 23. mai fra kl. 13.00, og lørdag blir det fest for omlag 60 familiemed­lemmer og venner. Dette er mannen som aldri lar muligheten til en sosial sammenkoms­t gå fra seg. For livet er jo en fest, selv når man passerer 60.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway