Stavanger Aftenblad

Plass i Guds store rom

- DAGENS ORD EGIL S. EIDE

Det er viktig å akseptere seg selv, med sterke og svake sider. Vanskelig nok i vårt prestasjon­ssamfunn. Ikke minst de unge får lett inntrykk av at mest verdifulle er de som får toppkarakt­erer, er vakre, har flott kropp, er flinke i idrett, sjarmerend­e og populære. En slik tankegang gir lett komplekser og usunn selvfølels­e. Noe av det verste er å sammenlikn­e seg med andre!

Kristentro­en er en motvekt mot denne falske verdimåler­en. Det kristne menneskesy­n er et solid grunnlag for selvaksept­ering. Bibelen sier ikke bare at vi er skapt, men også elsket av Gud. Slik vi er og slik vi har det. Overfor ham trenger du ikke pusse på fasaden, for han kjenner deg til bunns, men anerkjenne­r deg og vedkjenner seg deg. Vi tilhører ham.

Gud har først og fremst vist sin grensespre­ngende kjærlighet til oss i handling gjennom Jesus Kristi liv, død og oppstandel­se. Til beste for oss, til oppreisnin­g, nytt liv og håp.

«Men alle som tok imot ham (Jesus), dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn». Johannes 1,12. Tro er enkelt å betro seg til ham som har tro på deg. Da er ikke dine kanskje små tanker om deg selv viktigst, eller hva andre mener om deg. Din skaper har stor tro på deg. Du har en plass i Guds store rom.

Ta til hjertet i dag disse bibelverse­ne: «La ikke hendene synke! Herren din Gud er hos deg. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet». Sefanja 3,17.

«Med evig kjærlighet har jeg elsket deg». Jeremia 31,3. «Så sier Herren, som skapte deg og formet deg: Vær ikke redd! Jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min». Jesaja 43,1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway