Stavanger Aftenblad

Den største profilen på startstrek­en

-

Boasson Hagen etter målgang.

Boasson Hagen lå på annenplass før etappen, tre sekunder bak Pieter Weening.

Etappeseie­ren søndag ga imidlertid Boasson Hagen ti bonussekun­der og gjorde at han også kan krone seg som sammenlagt­vinner.

Simon Gerrans, som ble nummer to på avslutning­setappen, kapret også annenplass­en i sammendrag­et.

August Jensen, som sykler for det lokale laget Team Coop, deleid av Alexander Kristoff, imponerte i Tour of Norway med å ta en sterk 5. plass sammenlagt.

Få profiler til start

Denne uken skifter sykkelsirk­uset fra øst til vest. Tour des Fjords starter med etapper i Sogn og Fjordane og Hordaland onsdag og torsdag. Fredag er det målgang i Kopervik. Lørdag og søndag sykles det her i distriktet, med målgang i Sandnes og Stavanger.

Opptakten til årets Tour des Fjords har vært preget av at Alexander Kristoff ikke stiller til start. 29-åringen fra Storhaug har dominert etapperitt­et på hjemmebane de siste årene, men prioritert­e å sykle Tour of California denne gangen. Kristoffs forfall betyr at Edvald Boasson Hagen er det største navnet på startstrek­en. Han er favoritt til å ta flere etappeseir­er og vinne sammenlagt. I tillegg til Boasson Hagen kommer garantert flere unge, spennende norske ryttere til å vise seg fram. Inkludert August Jensen – som gjennom de sterke prestasjon­ene i Tour of Norway har vist at han kan slå noen av de sterkeste rytterne på høyeste nivå. (NTB)

 ?? FOTO: GR TT, VEGARD WIVESTAD ?? Edvald Boasson Hagen veltet like før mål på den siste etappen, men feltet ventet på nordmannen som dermed kunne strekke armene i været som vinner av Tour of Norway. Nå skifter han til Vestlandet og Tour des Fjords.
FOTO: GR TT, VEGARD WIVESTAD Edvald Boasson Hagen veltet like før mål på den siste etappen, men feltet ventet på nordmannen som dermed kunne strekke armene i været som vinner av Tour of Norway. Nå skifter han til Vestlandet og Tour des Fjords.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway