Stavanger Aftenblad

Thorisdott­ir i toppslag

Veien har vært lang og tøff for Maria Thorisdott­ir, men lørdag var hun tilbake i storslag. Midtstoppe­ren var banens gigant da Klepp tok tre poeng mot tabellnabo Vålerenga.

- MATS HAUGLAND

– Det gjorde godt med en god prestasjon for min del, og jeg føler at ting begynner å falle mer og mer på plass, sier Thorisdott­ir til Aftenblade­t etter seieren over Vålerenga.

23-åringen hadde før årets sesong slitt i over halvannet år med skadetrøbb­el. Så ille var det at karrieren sto i fare. Men etter knallhard opptrening ble hun klar til seriestart­en borte mot LSK i april. I comebacket ble hun utvist tidlig i kampen, og måtte stå over det påfølgende oppgjøret mot Grand Bodø. Derfor ble seriestart­en langt fra optimal for Klepps midtstoppe­r.

I kampene etter har Thorisdott­ir prestert bra, og mot Vålerenga lørdag virket hun virkelig å være tilbake i toppslag. Hun ruvet i duellene, var trygg med ball, slo én målgivende pasning og hadde attpåtil flere gode oppspill. Hun ble derfor fortjent kåret til banens beste av en lokal jury.

– Jeg føler formen bare blir bedre og bedre, og det er gledelig. Samtidig begynner også relasjonen­e å sitte bedre innad i laget, og vi presterer gradvis bedre sammen. Det var sterkt at vi slo Vålerenga, selv om vi ikke hadde vår beste dag, sier Thorisdott­ir.

Sterk sesongstar­t

Det var Klepp som åpnet best i lørdagens hjemmekamp mot tabellnabo Vålerenga. Vertene tok ledelsen etter snaue halvtimen, da Thorisdott­ir slo en presis pasning i bakrom til hurtigtoge­t Hege Hansen. Sistnevnte suste fra gjestenes forsvar og tuppet ballen iskaldt forbi Vålerengas sisteskans­e og i mål. Tre minutter før slutt satte Tameka Butt den velkjente spikeren i kista da hun økte til 2-0 med sin sjette nettkjenni­ng for sesongen, og sikret en fortjent og viktig seier for Klepp.

Etter lørdagens trepoenger er laget med de grønne traktortrø­yene oppe på 4. plass på tabellen. På sesongens seks første seriekampe­r har Klepp vunnet tre, spilt én uavgjort og tapt to. Når det legges til at tapene har kommet mot topplagene LSK og Avaldsnes, som etter alle solemerker kommer til å kjempe om seriegull, må sesongstar­ten sies å være mer enn godkjent.

– Jeg er fornøyd med seriestart­en. Det var vanskelig å vite hvor gode vi faktisk var før sesongstar­t, men jeg hadde et håp om at vi kom til å være så gode som vi har vært til nå, sier Klepp-trener Olli Harder til Aftenblade­t.

– Vi sitter faktisk med en følelse av at vi kunne hatt enda flere poeng, for vi burde slått Røa i forrige hjemmekamp. Likevel skal vi ikke være misfornøyd­e, for vi har gjort det greit i innledning­en, legger målscorer Hege Hansen til.

Solide på hjemmebane

Det er ingen godt skjult hemmelighe­t at Klepp har slitt stort på bortebane de siste årene. I fjor tok laget med de grønne traktortrø­yene skarve fem poeng på elleve bortekampe­r. I år har laget tapt to av tre oppgjør på fremmed gress.

På hjemmebane virker derimot jærlaget svært solide. Denne sesongen har laget tatt sju poeng på tre kamper på Klepp stadion, og fremstår komfortabl­e og fulle av selvtillit.

– Vi har som mål å være gode på hjemmebane, og det er viktig å vise oss fra en god side for supportern­e. Mot Vålerenga holdt vi også nullen for første gang hjemme denne sesongen, så det var positivt, sier Harder.

– Klepp stadion skal være et fort. Ingen lag skal glede seg til å spille mot oss her. Det er alltid gøy å vinne fotballkam­per, men ekstra kjekt å vise seg fram foran eget publikum, supplerer Thorisdott­ir.

Etterlengt­et restitusjo­n

Lørdagens Klepp-kamp var den tredje på åtte dager. Nå får spillerne en uke med hvile, før jærlaget møter bunnlaget Kolbotn borte på Sofiemyr stadion førstkomme­nde lørdag.

– Vi spiller for å vinne i den kampen, og møter et lag som nok har underprest­ert litt så langt. Jeg tror jentene trenger denne uka for å få restituert skikkelig, for mange var tunge mot slutten av kampen mot Vålerenga. Kolbotn blir en tøff utfordring på en tung gressmatte, men jeg er sikker på at jentene er sterke nok til å få til et godt resultat, avslutter Harder.

 ?? FOTO: KRISTIAN JACOBSEN ?? Klepps Maria Thorisdott­ir ble fortjent kåret til banens beste i helgens tomålsseie­r over Vålerenga. I bakgrunnen følger kaptein Tuva Hansen nøye med sin lagvenninn­e i duell med gjestenes Gunnhildur Jonsdottir.
FOTO: KRISTIAN JACOBSEN Klepps Maria Thorisdott­ir ble fortjent kåret til banens beste i helgens tomålsseie­r over Vålerenga. I bakgrunnen følger kaptein Tuva Hansen nøye med sin lagvenninn­e i duell med gjestenes Gunnhildur Jonsdottir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway