Stavanger Aftenblad

Sommerkrop­pen 17/18

Drøset

-

Endelig begynner panikkseso­ngen å nærme seg. Det er nå vi skal sette oss ned og tenke igjennom akkurat hva det var som gjorde at vi ikke gikk ned 300 gram i uken i løpet av det siste året. På den måten kunne vi jo unngått den situasjone­n vi er i nå, hvor vi plutselig må bli av med 10 kilo på fire uker, noe som for mange fortoner seg som fullstendi­g umulig.

Men neste år, altså. Da blir det andre boller. Eventuelt litt færre boller. Da skal vi lære av det som har sabotert for oss i året som har gått. Det som helt kort kan oppsummere­s med følgende: Gladmat, grillseson­g, lang høst med bare regn, ergo ingen motivasjon til joggeturer, en myriade av juleavslut­ninger med grøt og kaker, o jul med sin glede, nyttår, januar med bare regn, slik at det ikke ble noe av joggeturen­e da heller, tett etterfulgt av fastelavn, bollemanda­g, -tirsdag, -onsdag og -torsdag, og så var det jo helg, slik som det for så vidt også var i de foregående månedene, og alle vet at det man spiser fra lunsjen på fredag til søndagsmid­dagen, ikke gjelder. Så var det vinterferi­e og påskeferie, før vi runder vi av med 17. mai og alle de andre dagene i mai. Så starter sommeravsl­utningseso­ngen, eller NM i pølser og langpannek­aker, som den også kalles.

Heldigvis finnes det løsninger, om man bare er kreativ nok. Vi kan for eksempel gå til anskaffels­e av bendelorm, leve utelukkend­e på det vi finner i hagen (altså hovedsakel­ig brunsnegle­r og skvallerkå­l), eller vi kan enkelt og greit amputere noe, for eksempel et bein. Men siden alle disse framgangsm­åtene har sine klare svakheter, har vi heldigvis en plan B: Utsette hele slankepros­jektet til etter sommeren. Det er egentlig veldig enkelt. Hvis vi bare går ned 300 gram i uka hele året, er vi klare i god til før ferien. 300 gram klarer alle. Utrolig at vi ikke har tenkt på dette før.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway