Stavanger Aftenblad

En enkel minneserem­oni med 1 minutts stillhet

- TOR INGE JØSSANG

er avholdt for 59-åringen som mistet livet livet i Ryfast-tunnelen. Etter ønske til avdødes families, blir ikke navnet på mannen som mistet livet i Ryfasttunn­elen 16. mai frigitt av politiet. Familien ønsket heller ikke publisitet i forbindels­e med minnestund­en, som ble holdt tirsdag 23. mai klokka 14.30 utenfor tunnelmunn­ingen på Solbakk.

Etter det Aftenblade­t kjenner til var familie fra Sverige til stede. Det var full stopp i driften, slik at alle som arbeider på Ryfylketun­nelen også hadde mulighet til å delta.

– Det blir en enkel minnemarke­ring med sang og musikk. Morten Samuelsen skal synge og det blir saksofon i tillegg. Jeg skal si noen ord, og det blir 1 minutts stillhet. Det vil også bli lagt fram kondolanse­protokoll, fortalte Martin Ivar Arnesen, sokneprest i Strand, i forkant av minnestund­en.

Mistet skuffen

59-åringen omkom da en gravemaski­n mistet skuffen. Dette er et kjent problem i anleggsbra­nsjen. Den svenske statsborge­ren var ansatt i VSM AS, en underentre­prenør for arbeidsfel­lesskapet Marti IAV Solbakk, som har hovedentre­prisen fra Solbakk til øya Sør-Hidle. Det gjenstår cirka 800 meter før gjennomsla­g.

Politiet har ikke gått ut med informasjo­n om hendelsesf­orløpet eller andre detaljer rundt ulykken. Etter det Aftenblade­t forstår, driver VSM med arbeider i den halvmeter dype grøfta som går langs veibanen, hvor det er kabler og drenering.

– Politiet har tatt og vil ta flere vitneavhør i saken, i tillegg til tekniske undersøkel­ser. Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforsk­ningen, og kan derfor ikke komme med ytterliger­e kommentare­r nå, uttalte påtaleansv­arlig jurist Lars Fredrik Bråten i Sør-Vest politidist­rikt Stavanger mandag.

74 personskad­er

Totalt er det er registrert 74 små og store uhell med personskad­e siden byggingen av Ryfast startet i 2012. Ryfast og Eiganestun­nelen er delt opp i seks entreprise­r. Arbeidet startet opp i 2012 og hittil er det utført 4 millioner arbeidstim­er.

Utenom dødsulykke­n, har VSM vært involvert i en annen alvorlig ulykke i Ryfast. I fjor sommer ble en 29-årig svensk statsborge­r, som jobbet for det samme selskapet, alvorlig skadet da han fikk en 500 kilo tung komprimeri­ngsmaskin (såkalt hoppetusse) over seg. Mannen fikk bruddskade­r i begge beina. Denne arbeidsuly­kken skjedde da komprimeri­ngsmaskine­n skulle løftes med en gravemaski­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway