Stavanger Aftenblad

Bestemor (51) siktet i barnebortf­øringssak

- CORNELIUS MUNKVIK

En 51 år gammel kvinne er i Jæren tingrett varetektsf­engslet i to uker med brev-besøksforb­ud mistenkt for å ha som skal befinne seg i Tunisia sammen med sitt barn. Tingretten mener at 51-åringen, ved å holde tilbake informasjo­n om datterens oppholdsst­ed, og ved å overføre betydelige pengebeløp til henne, med skjellig grunn kan mistenkes for medvirknin­g til barnebortf­øringen.

Det er advokat Kjell Holst Sæther som er den siktede 51-åringens advokat, men under fengslings­møtet var det forsvarsad­vokat Andreas Haukland Westlye som stilte.

Brev- og besøksforb­ud

Westlye sier til Aftenblade­t at 51-åringen motsetter seg fengsling og at tingretten­s kjennelse allerede er anket til lagmannsre­tten.

– Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier advokaten.

I kjennelsen står det at 51-åringens handling har bidratt til at datteren har hatt anledning til å fortsette med å unndra barnet barneverne­ts omsorg. Retten legger til grunn at dette påfører barnet, som er noen måneder gammelt, en alvorlig belastning.

I kjennelsen heter det at politiet må få anledning til å gjennomgå de elektronis­ke bevisene i saken uten at den siktede 51-åringen gis mulighet til å varsle datteren.

Nettopp på grunn av etterforsk­ningen gir retten også påtalemynd­igheten medhold i at 51-åringen underlegge­s brevog besøksforb­ud. Retten mener av samme grunn at fengslings­alternativ­er ikke er tilstrekke­lig for hindre faren for bevisforsp­illelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway